הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
אוכלים_בריא-_אוכלים_קינואה!

אוכלים בריא- אוכלים קינואה!


קינואה- מזון עם ערך תזונתי גבוה!
אזז למי שלא מכיר ומעוניין לנסות, מי שרוצה לאכול בריא ומי שרגיש לגלוטן מוזמן להכיר את הקינואה!
והנה כמה נתונים מעניינים:
  • צמח הקינואה שייך בוטנית למשפחת הירבוזיים,  מבחינה קולינרית  מחשיבים אותה כחלק ממשפחת הדגנים בשל תכונתם המשותפת – ריכוז עמילן גבוה יחסית, שהופך את הקינואה למזון עשיר בפחמימות.
  • הקינואה שכאמור שייכת למשפחה בוטנית אחרת מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות באיזון נכון, ולכן ניתן לקבל ממנה חלבון מלא של חומצת האמינו החיונית ליזין  מבלי לצרף אליה מקורות אחרים לחלבון.
  • יתרון גדול של הקינואה הוא בתכולת הברזל שלה: בחצי כוס קינואה  מבושלת יש 3.9 מ"ג ברזל, פי 8 ויותר מאשר בדגנים כמו אורז וחיטה.
  • הקינואה אינה מכילה גלוטן, ולכן מותר לחולי צליאק לצרוך אותה.
 
מתכון מעולה שכדאי ושווה לנסות!:
רכיבים:

שמן זית לטיגון
1 בצל גדול קצוץ/ 1 פלפל אדום קצוץ
1 גזר גדול מגורר גס בפומפיה
כוס קינואה
חצי כוס מים חמים
רוטב טריאקי איכותי
שמן זית לתיבול (לא חובה)
הבפנים של עגבניה גדולה ועסיסית
כל עשבי התיבול הירוקים האפשריים - עירית, פטרוזיליה, בצל ירוק...
כף רוזמרין/בזיליקום

אופן ההכנה:
אז ככה... החלק החשוב - להשרות בקערת מים רותחים מהקומקום את הקינואה.
להחליף את המים כעבור 7 דקות
כעבור 15 דקות - הקינואה תהיה במצב מתקדם לכיוון הרכות הנדרשת.
מסננים.

מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את הגזר המגורר.
לאחר שהגזר קיבל טיגון קליל מוסיפים את הקינואה ומטגנים במשך 3 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים חצי כוס מים חמים.
מורידים את עוצמת האש ונותנים למים להיספג. כעבור כ-5 דקות העסק יהיה מוכן, פחות או יותר.
מוסיפים כ- 3 כפות רוטב טריאקי  את כל פנים העגבנייה ואת כל עשבי התיבול - מערבבים ובודקים באם צריך עוד שמן זית או רוטב טריאקי.

מתכון טעים ובריא שמצליח כל פעם מחדש!!

וריאציות שעבדו:
למי שלא רוצה בצל, ניתן להשתמש בפלפל אדום
למי שסולד מעגבנייה –ניתן להשתמש במיץ לימון ולקבל את אותו אפקט...

ספרו איך יצא.... בתיאבון!!!


מה דעתך על אוכלים בריא- אוכלים קינואה! ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כאוכל, אוכל בריא, בריאות, קינואה, גלוטן, רגישות לגלוטן, ללא גלוטן, מתכון