הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
אורז

מתכון לאורז


מתכון להכנת אורז פשוט וטעים!.
אורז...
מצרך פשוט, זול,  ובכל זאת כה בסיסי וחיוני.
האורז כשהוא עצמו הוא בסך הכל חומר גלם,  אך עם מעט תוספות ניתן להפוך חומר גלם זה למנה טעימה,
בריאה, ומנצחת בפשטותה.

ובכן...   רוצו למטבח!

מצרכים:
כ-3-4 כוסות אורז.
כ-3-4 גזרים.
כ-3-4 בצלים.
שמן קנולה/ חמאה(מומלץ חמאה!).
מלח.
כורכום.
מים.

(כמויות המצרכים הם ביחס לכמות משוערת של סיר).

אופן הכנה:
ראשית כל, משרים את האורז במי מלח לפרק זמן משוער של שעה.
לאחר שהאורז ספג אליו את המלח, מייבשים את האורז במסננת ומחזירים אותו בחזרה לכלי.
במקביל, קוצצים בצל וחותכים את הגזרים לרצועות דקות.
את הבצל ניתן לקצוץ במידה הרצוייה, ובאשר לגזרים, לחתוך לרצועות דקות כפי שנאמר אך באורך בינוני, כלומר לא ארוך מידיי אך גם לא קצוץ לחתיכות קטנות.

לאחר שמיצינו בכל ההכנות המוקדמות, הבא נתחיל בבישול.
תחילה, נחמם בסיר את השמן/ חמאה (הכמות לפי טעם ה"שף") ולאחר מכן נוסיף את הבצל, נטגן אותו חצי דקה  ואז נזרוק את רצועות הגזר ונערבב. כאשר תערובת הבצל והגזר מטוגנת מספיק(לא שרופה מידיי, אך בעלת גוון זהוב יפה של הבצל), אנו מוסיפים את האורז לסיר, ושופכים מים פושרים לגובה של כ-3 ס"מ(כשתי אצבעות) מעל פני האורז, אנו לא מערבבים כלום אלה סוגרים את מכסה הסיר ונותנים לו להתבשל.
ניתן להגביר את האש עד שהנוזלים יגיעו לנקודת רתיחה ואז להוריד לאש בינונית, להוסיף קצת כורכום, ולחכות בסובלנות.

משך זמן הבישול הוא כ-40 דקות, מכבים את האש כשרואים שהאורז כבר טפח וספג את כל הנוזלים, ואז כמובן מגישים...

בתיאבון!









מה דעתך על מתכון לאורז ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת שחר ציון ב 01/11/2012 00:05זה מתכוןן מדהים!!!!!,בחיים שלי לא האמנתי שניתן להכין אורז בפשטות וביעילות נוסקת שחקים.אני מרגיש במתכון זה קצת חן וקסם של קפקזי שאני מכיר.תמשיך לפרסם מאמרים.תגובה לתגובה

ידוע כאוכל,אורז,מתכון,אוכל ביתי,טעים,