הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
דידאטה_דלת_פחמימומת

הפוך על הפוך


לנטרל את המרעום מפצצת-המיצרר הפחמימתית
הפוך על הפוך
פעם היו מעט מילים ומעט אוכל והרבה עבודה. היום,כשהגולם הטכנולוגי קם על יוצרו, יש הרבה מילים והרבה אוכל ומעט עבודה.

יש שני סוגים של רבי-מכר בחנויות הספרים:  ספרי הבישול מלמדים אותך  איך להכין אוכל, וספרי הדיאטה מלמדים איך לא לאכול אותו.

בארצות הברית משרד החקלאות מחליט מה שתשימו בצלחת.
בישראל  משרד  החקלאות  מחליט  מה  שיהיה  באבוס.
בישראל משרד הבריאות מחליט מה שמחליט משרד החקלאות האמריקאי לגבי תכולת הצלחת.

ד"ר מריון נסל, יו"ר המחלקה ללימודי תזונה ומזון באוניברסיטת ניו-יורק:-
"פירמידת המזון תוכננה למען תעשיית המזון".
 
"שיבולת השועל מקבלת את הכבוד המגיע לה.
היא נמצאת בבסיס רשימת פירמידת המזון של
משרד החקלאות האמריקאי, אותה אימץ משרד
הבריאות הישראלי
, לצד מזונות מקבוצת הפחמימות,
כמו חיטה, שעורה, אורז, כוסמת ודוחן, והיא מתאימה
לכל הגילאים".
 (14/03/2007 "ים השיבולים" "ידיעות אחרונות")

רזים אוכלים כשהם רעבים.
שמנים אוכלים כשהם לא שבעים.

אנשים אוהבים לאכול פחמימות ושונאים את עצמם.
בכל פעם שהם פותחים את המקרר הם מרגישים כשלון.

כל קרדיולוג הגון ימליץ על מינון של 60 גרם פחמימות ביום. זה מה שלימדו אותו באקדמיה.
כל דיאטנית הגונה תמליץ על מינון 60% פחמימות ביום . זה מה שלימדו אותה באקדמיה.

כל ילד יודע שפעילות ספורטיבית היא משריפת-קלוריות, אבל כל ילד טועה.
ד"ר עמיאל פייגנבאום: "כדי להוריד ק"ג אחד
צריך לשרוף 7,000 קלוריות.  בפעילות גופנית
מאומצת ככל שתהא, אי-אפשר לשרוף כמות כזו.
מחקרים שעקבו אחרי  אנשים שהלכו לחדר כושר
הוכיחו שאף אחד מהם לא ירד במשקל בצורה
משמעותית" ("ידיעות אחרונות" 22.10.10).
 



תלמדו מהנגר
ויליאם בנטינג היה נגר שחי במאה ה-19, לא תואר ולא הדר לו, איש שמן וחולה, עשה בית-ספר לעוסקים במדעי התזונה ואילץ את האקדמיה להעניק לו את התואר המכובד   אבי הדיאטה דלת הפחמימות, תואר שאינו נופל בחשיבותו מן התואר של הרופא היווני שחי 400 שנה לפני הספירה והאקדמיה רואה בו עד עצם היום הזה אבי הרפואה המודרנית.הרופא הקדום היפוקרטס חיבר את שבועת הרופאים התקפה עד היום. כל רופא בישראל ובעולם נשבע עם תום לימודיו לפעול ביושר ובכל יכולתו למען החולה ולהיות נאמן תמיד למקצועו, ללא שיקולים זרים.

הדיאטה דלת הפחמימות אינה יתומה מאב. יש לה אבא ויש לה ביסוס מדעי ומן הראוי שתעוגן בחקיקה שבועת הדיאטניות והדיאטנים לאבי הדיאטה דלת הפחמימות וויליאם בנטינג, לפעול ביושר ובכל יכולתם למען הנזקקים לשרותיהם ולהיות נאמנים תמיד למקצועם ללא שיקולים זרים, והיינו אור לגויים במיגור מגיפת ההשמנה העולמית.
 

וויליאם בנטינג אבי הדיאטה דלת הפחמימות

הנגר האנגלי וויליאם בנטינג שחי במאה ה-19 הבין שהמהפכה התעשייתית פוטרת את האדם מעבודת כפיים והמכונות הן שמונעות על ידי חומרים אנרגטיים ולפיכך יש לצמצם למינימום את המזון האנרגטי שהאדם צורך.

וויליאם בנטינג חזה על בשרו את נפלאות הטכנולוגיה של המהפכה התעשייתית ומשקלו עלה לממדים שגרמו לו סבל רב ובעצת רופאיו החל לעסוק בפעילות גופנית מפרכת, אך ממדי ההשמנה לא קטנו והסבל לא התפוגג, עד שצמצם את מנת הפחמימות בתפריטו ונשם לרווחה.

ספר דק למי שרוצה להיות דק כתב וויליאם בנטינג. Letter on Corpulence והוכתר ע"י האקדמיה בתואר המכובד אבי הדיאטה דלת הפחמימות בזכות שיטת בנטינג הקרויה על שמו ומונצחת במילון האנגלי בפועל Bantingism

דיאטת בנטינג אושרה על ידי האקדמיה לכל אדם עם משקל עודף בעל הרגלי ישיבה. The Banting diet is confirmed for any obese person of sedentary habits

על פי מישנתו של בנטינג יש להתחשב בהרגלי הפעילות כשמדברים על הרגלי אכילה וצריך שיהיו חופפים. תכליתן של נפלאות הטכנולוגיה לפטור את בני האדם מכל מאמץ גופני, ומאז מותו של בנטינג לפני 135 שנים חלה התפתחות מואצת בטכנולוגיה והמצאות מפנקות נולדות חדשות לבקרים ומשחררות את האדם מפעילות גופנית מינימלית. המכונות עושות את מלאכתנו והספורט שייך לעולם הבידור ואין לו קשר להרזייה.

בעידן הטכנולוגי המתקדם לא ניתן להפוך אומה שלמה לאגודת ספורט. זו אוטופיה נוסח האח הגדול בספרו של ג'ורג' אורוול "1984".

השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות

מושפע מתוצאות משנתו של וויליאם בנטינג כתבתי אף אני ספר דק למי שרוצה להיות דק, לאחר שהגעתי למסקנה, שההשמנה אינה נובעת מירידה בפעילות גופנית, אלא מעליה בצריכת פחמימות.

מינון פחמימות יומי בשיעור של 1 גרם פחמימות ו-1 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף לפי טבלת השקילה,למדתי מפרופ' קרל גוגנהיים ומפרופ' אהרן בונדי, וזה בניגוד לרוב ספרי התזונה, הממליצים על צריכת פחמימות פי 2 עד פי 5 ויותר ביחס למדד הנ"ל.

תפריט מאוזן על פי הספרות המקצועית הנפוצה מבוסס על הכנסה מול הוצאה. 350-400 גרם פחמימות הכנסה יומית ומסע אלונקות להוצאה, במקום 60 גרם פחמימות ליום למי שאמור לשקול 60 ק"ג לפי טבלת השקילה.

במשך השנה אדם צורך מזון פי 15 ממשקלו התיקני. אולם אם יסממו אותו במנת-יתר של פחמימות, יצרוך מזון פי 30 ממשקלו ואף יותר, והראי יוכיח.

 
 


מה דעתך על הפוך על הפוך ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כבלוג השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות בע"מ, ברוך הלוי-סגל, דיאטה דלת פחמימות, קצובת פחמימות מדודה.