הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
האוכל_של_סבתא

האוכל של סבתא


מיד לאחר החתונה שלי ושל אשתי ,הזמנו ליום שישי את החברה לביתנו.אשתי ביקשה מהסבתא להכין 2 רולדות .אחת שוקולד והשניה וניל.כמובן שאשתי סיפרה לכל שהיא אפתה את הרולדות,עד שהגיעה הדרישה לקבל את המתכון.ברגע זה אשתי נעלמה.כלקח מנסיון זה,אשתי כתבה כל מתכון של סבתא בחוברת עבת כרס עם ציונים לכל מאכל.אני אשמח להעביר לידיעתכם חלק מהתפריטים אותם אצליח לקרוא מבין הדפים הצהובים.אגב הסבתא נפטרה לפני 25 שנה.
אביא לכם הפעם ממזרח ומערב,מהשכנה המרוקאית בפ"ת "חריימה"
ומהסבתא גפילטע פיש לאוהבי העונג האשכנזים

חריימה -  ציון במחברת "נהדר"
מצרכים

דג - בורי או נסיכת הנילוס
בצל קצוץ
הרבה שום כתוש
מלח ופלפל
כמון
מיץ לימון
רסק עגבניות
מעט קימל טחון

עכשיו לעבודה
נטגן את הבצל
נוסיף השום וכל התבלינים
כולל רסק העגבניות ומעט מים
נבשל כרבע שעה
נוסיף הדג והלימון
ומים המכסים את הדג
נמשיך לבשל על אש קטמה
שעה נוספת
נטעם ונשםר לטעמנו האישי

גפילטע פיש -  ציון במחברת "נהדר"
מצרכים
2 ק"ג דג טחון מסוג קרפיון
5 ביצים
2 בצלים טחונים
הרבה פלפל שחור
מלח
1/4 כוס סוכר
5 כפות קמח מצה


לציר:
1 בצל פרוס
2 גזרים פרוסים
מים לכיסוי הדגים
הרבה פלפל שחור
מלח וסוכר
לעבודה
לערבב את הדגים הטחונים עם הבצלים הטחונים
הביצים קמח המצה להתבלינים
נניח התערובת במקרר


בסיר גדול נשים בצל פרוס,גזר פרוס
הרבה תבלינים ומים
נרתיח התערובת שיצרנו

נחזיר לשולחן העבודה את הדגים מהמקרר
ניצור קציצות מאורכות מהתערובת
נניח הקציצות בתערובת הרותחת על האש
ננמיך את האש
נכסה הסיר
נבשל שעה וחצי

ניתן לאכול קר או חם

בתיאבון !!!


 


מה דעתך על האוכל של סבתא ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כמתכונים,טיפים,טעים,פשטידות,תוספות
נכתב ע"י sd1952
בתאריך: 22/01/2015
שרה דרומי בן 71

39 מאמרים | 105582 כניסות
דירוג המאמר
58%
 השארת תֶּשֶׁר לsd1952
אשמח לקבל תשר שיביע את התודה על ההנאה והתועלת
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!