הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
כבדי-עוף

כבדי עוף על מצע פירה


המתכון הבסיסי והמוצלח למנה מרשימה לאניני טעים ובמיוחד לאלו שאוהבים כבדי עוף.

 

זמן הכנה: שעה – שעה וחצי

רמת קושי: קלה- בינונית

מצרכים להכנת הפירה ( כשלוש מנות)

5 תפוחי אדמה בינוניים

50 גרם חמאה

אפשרויות שדרוג: חצי כוס חלב או ביצה טריה.

מלח



אופן הכנת הפירה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים, ומבשלים את תפוחי האדמה במשך שעה בסיר עם הרבה מים.
  2. איך יודעים שתפוחי האדמה מוכנים? נועצים מזלג בתפוח האדמה,במידה והמזלג ננעץ בקלות – תפוחי האדמה מוכנים.
  3. יש לסנן את תפוחי האדמה ממים.
  4. מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים עם מועך פירה מיוחד או עם מזלג, מוסיפים מלח לפי הטעם, את החמאה, מערבבים היטב. בשלב זה ניתן להוסיף את החלב (יש לחמם מעט מראש) או הביצה ליצירת מרקם קרמי חלק.

מצרכים לכבדי העוף:

1 בצל גדול

400 גרם כבדי עוף שטופים ונקיים

כף וחצי מיונז או חצי גביע שמנת חמוצה

מלח

פלפל

אופן הכנת כבדי העוף:

  1. קוצצים את הבצל למקלות/ חצאי קשתות. לא קצוץ מידי.
  2. במחבת  גדולה, מומלץ בווק, מתחילי לטגן את הבצל עד שנהיה זהוב
  3. מוסיפים אל המחבת את כבדי העוף, מטגנים אותם מכל הכיוונים, מערבבים מעט.
  4. לאחר כמה דקות כשכבדי העוף הצטמקו מעט ותפסו צורה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מטגנים עד לקבלת מרקם רצוי, אני אוהבת לשמור על הורוד של כבדי העוף מבפנים.
  6. מוסיפים את המיונז או השמנת החוצה, מערבבים. משאירים על האש למשך 3-4 דקות
  7. מכבים.

טיפ: בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מכינים את כבדי העוף על מנת לחסוך בזמן.

אופן הגשה:

על צלחת מעט עמוקה פורסים את הפירה עם גומה באמצע, מפזרים את כבדי העוף בצלחת.

הצעת שדרוג: לקשט את המנה עם מעט ריבת בצל על כבדי העוף שמוסיפה למנה מתיקות טעימה המשתלבת מעולה עם הכבד והפירה.

בתאבון!

מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על כבדי עוף על מצע פירה ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת רחל ב 22/10/2016 23:23לא כשר!!!!!!תגובה לתגובה

ידוע כמתכון לכבדי עוף,כבדי עוף קל להכנה,כבדי עוף,מתכון לצליה,כבד עוף להכנה בבית,תוספת מומלצת לכבדי עוף