הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
לביבות-בטטה

לביבות בטטה (כמעט) ללא שמן


כשרוצים ארוחה קלה בלי התעסקות גדולה מידי אני שולפת את הבטטות. אוכל אצבעות נוח לתינוקות ופעוטות, מתאים לאירוח ולנשנוש קל ובריא.

חומרים:

3 בטטות בינוניות

כפית סוכר

1 ביצה

קינמון

מעט שמן

תבנית אפייה+נייר אפיה

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות לא גדולות.
  2. מבשלים במשך 20 -30 דקות עד שהבטטות מתרככות.
  3. בעזרת מזלג מועכים את הבטטות עד לקבלת מחית, אני אישית אוהבת עם קצת גושים.
  4. טורפים ביצה ומערבבים היטב, מוסיפים את הסוכר והקינמון על פי הטעם
  5. על גבי נייר אפיה שמרחנו עליו טיפת שמן בעזרת כף יוצקים מהמחית על התבנית ומועכים מעט שיראה כמו עוגיה.
  6. אופים בתנור ב150 מעלות במרכז התנור במשך 30 דקות עד שהלביבות השתטחו והשחימו מעט.

 

הצעת הגשה: עם שמנת,ריבה, כוס שוקו, ירקות וסתם ככה בלי כלום.

 

ניתן לשדרג ולשחק עם המתכון בהוספת תפוחים, דלעת, תפוחי אדמה ולתבל עם אגוז מוסקט.

 

בתאבון!

מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על לביבות בטטה (כמעט) ללא שמן ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כבטטות,אוכל קל, אוכל לתינוקות,לביבות,לביבות בריאות,אוכל בריא