הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
מרק_קובה

מרק קובה ל"עצלנים".


פעם היה לנו יותר זמן להשקיע במטבח. היום אנחנו מחפשים קיצורי דרך, ולכן אנו מכינים קציצות עם סולת ומבשלים אותן במרק חמוץ, כך שהן מתקבלות בטעם של קובה חמוסטה - קובה במרק חמוץ וירקרק שהוא ממאכלי הדגל של המטבח הכורדי. אפשר להשתמש ברעיון גם להכנות קציצות קובה במרקים או רטבים אחרים.
רכיבים  ל- 8 סועדים, ל- 20 קציצות "קובה":

  0.5 ק"ג בשר טחון טרי
  2 בצלים בינוניים קצוצים
  שמן לטיגון
  1 כוס סולת
  5 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  2 גבעולי סלרי(כולל עלים), קצוצים דק
  מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
למרק:
  7 גבעולי סלרי(כולל עלים), חתוכים גס
  0.5 חבילה עלי מנגולד חתוכים לרצועות
  צרור גבעולי בצל ירוק, חתוך גס
  3-4 קישואים פרוסים
  1 כף מלח
  1כפית מלח לימון(לא חובה)
  250 גרם מיץ לימון סחוט טרי
  1-2 כפות שמן

אופן ההכנה:

  הכנת הקציצות:
מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה. מסננים ומעבירים לקערה. מערבבים יחד בצל מטוגן, סולת, בשר טחון, שום וסלרי. מתבלים במלח ופלפל שחור. שומרים במקרר למשך כחצי שעה.
 
  הכנת המרק:
מביאים לרתיחה סיר עם 3 ליטר(12 כוסות) מיים. כשהמים רותחים מוסיפים את כל הירקות והתבלינים, מכסים ומבשלים 30 דקות או עד שהירקות מתרככים. מתקנים את התיבול.
מעצבים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות, בקוטר 6 ס"מ ומוסיפים אותן למרק החם. מחזירים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהקציצות מבושלות והמרק מסמיך
.




מה דעתך על מרק קובה ל"עצלנים". ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כמרק קובה ל"עצלנים"