הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
מתכון-לפיצה

מתכון להכנת פיצה


המתכון המלא והמפורט להכנת פיצה ביתית משובחת.

 

 

מצרכים להכנת הבצק:
  • 4 כוסות קמח לבן
  • כפית וחצי מלח
  • 2 כפיות סוכר (ואם אוהבים יותר מתוק אז 3)
  •  2.5 כפיות שמרים יבשים או...שקית שמרי בזק
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כוסות מים פושרים.

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח.מוסיפים סוכר, שמרים ומערבבים.
  2. יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים לשם את השמן והמים.
  3. עכשיו צריך ללוש... בעזרת  כף גדולה מערבבים  את התערובת, הקמח מתערבב בשמן והמים, עד שהכול נספג ואז  מתחילים ללוש בידיים.
  4. יש שיעדיפו ללוש על משטח שיש מקומח ויש אפשרות ללוש בקערה גדולה, גם זה וגם זה בסדר. תלוי כמה רוצים לנקות אחר כך. אני לשתי את הבצק בקערה.
  5. מטרת לישת  הבצק היא  להגיע לבצק אחיד. זה לוקח זמן, דרך מצוינת להוציא עצבים, פעילות גופנית נהדרת וזמן נפלא למחשבות מכל סוג שהוא. לפחות 8-10 דקות של לישה.
  6. בסופו של דבר הבצק צריך להיות גמיש ורך ודי דביק. אם הוא מרגיש  דביק מדי, יש להוסיף קמח. כמה להוסיף? כל פעם כף שטוחה. אם מוסיפים יותר מדי קמח זה הופך את הבצק לנוקשה. איך מוסיפים את הקמח, פשוט מפזרים אותו על הבצק וממשיכים ללוש, הוא כבר יתחבר עם הבצק.
  7. לפני שהבצק הולך לנוח והשמרים לעבוד, מצפים את כדור הבצק בכף או שתיים של שמן זית (שופכים את השמן לקערה ומסובבים בפנים את הבצק) מכסים בשתי מגבות גדולות ושמים במקום חמים.
  8. מתפיחים לפחות שעה, אפשר גם 4 שעות... בזמן הזה ניתן לנקות את השיש ולהכין רוטב.
  9.  

 מצרכים להכנת רוטב עגבניות לפיצה:

  • 7-8 עגבניות חצויות בשלות . כאלו שהן יומיים לפני זריקה לפח/ קופסת עגבניות מרוסקות.
  • 2 שיני שום
  • בצל אחד קצוץ דק
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח אם רוצים.
  • אורגאנו
  • פטרוזיליה (לא חובה)

כל אלו נכנסים ביחד באותו זמן לסיר/ווק, ניתן לטגן מעט תחילה את הבצל, מבשלים לאט למשך 30 דקות,הרוטב צריך להצטמצם.חמש דקות לפני הסוף מוסיפים את האורגאנו ופטרוזיליה קצוצה.

את הרוטב ניתן להעביר בבלנדר לקבלת מרקם חלק, אני וויתרתי על השלב הזה.

תוספות לפיצה:

תוספות לפיצה

בצל פרוס, פטריות, אננס, פלפלים קלויים, טונה, זיתים וכל מה שעולה בדמיון.

המשך הוראות הכנה:

  1. הבצק תפח? יופי. זה הזמן  להוציא עצבים,לשים שוב דקה או שתיים, בנגיעה הראשונה מרגישים  את כל האוויר בבצק יורד ושהוא גם פחות דביק - שני אלו הם סימנים טובים.
  2. מחלקים את הבצק לשלושה או 4 חלקים ומרדדים.ניתן גם לחלק ל-5 אם אוהבים פיצה מבצק דק דק.
  3. פטנט  לא חובה:  לרדד ישירות על נייר אפיה, זה בדיוק בגודל של התבנית, הבצק המרודד יהיה דק.
  4. שמים מעל רוטב, לא יותר מדי ומפזרים שוליים של סנטימטר-שניים
  5. גבינה לפיצה.
  6. מפזרים גבינה צהובה.בשביל כמות הבצק יש צורך בחצי קילו של גבינה צהובה מגורדת. ניתן לערבב טל העמק, עמק וגלבוע. אני הכנתי רק עם גלבוע שגירדתי  שקניתי בגוש וגירדתי על פומפייה בבית.
  7. מפזרים מלמעלה תוספות.

 אפיית הפיצה:

פיצה מבצק דק אופים באמצע של התנור  ב-200 מעלות למשך  20 דקות או פחות. ברגע שהבצק למטה מוכן? זה מוכן.

טיפ: ניתן לאפות גם חצי אפיה ולהקפיא. בביתנו על כמות כזו של פיצות, אנו מקפיאים לפחות שני מגשים, ארוחת ערב נהדרת וגם לאירוח לכל עת. אצלנו היא נשמרת במקפיא לכל היותר שבוע. סביר להניח שניתן להקפיא ליותר זמן, אך מי יעמוד בפיתוי?

שדרוגים: ניתן להכין פיצת שוקולד, פיצת בשר, הבצק מתאים גם לאפיית פוצ'קות.

 

 

 

מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על מתכון להכנת פיצה ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כמתכון לפיצה,פיצה ביתית,בצק להכנת פיצה בבית,בצק לפיצה,איך להכין פיצה מעולה,פיצה טעימה,פיצה בבית,פיצה זולה
נכתב ע"י האלכימאית
בתאריך: 20/07/2013
בת 36

240 מאמרים | 1301680 כניסות
דירוג המאמר
60%
 השארת תֶּשֶׁר להאלכימאית
הקריאה לא כוללת שירות :)
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!