הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
מתכונים_עם_לחם

מה עושים עם לחם???


השבת נגמרה ונשארו לכם שאריות של חלה? הנה כמה מסודות האפיה והבישול עם חלה שנותרה.
השבת עברה חלפה לה ושוב נשארו שאריות של חלה, או אפילו חלה שלמה שלא השתמשתם בה?
בסדרת הכתבות הבאות שנושאם: "מה עושים עם לחם?" אספר לכם על מתכונים סודיים שאף אחד לא ממש משתף בהם, כי זה נשמע פשוט מדיי או אפילו קצת "מתקמצן", אבל הסוד הוא בכך שאפשר להכין מתכונים נהדרים עם שאריות לחם!! גם מתוקים, גם נשנושים מלוחים, גם ארוחות מלאות ואפילו פשטידות נהדרות!.
אז קדימה לעבודה:
המתכון הראשון בסדרת המתכונים הינו :פשטידת לחם מעולה שגורפת המון מחמאות .


פשטידת לחם עם פטריות ובצל
מצרכים:
חצי חלה {אפשרי כל לחם שנותר, אפילו בגט}
250 גר' פטריות שמפניון { אפשר מקופסאת שימורים}
1 בצל גדול
1/2 כוס חלב
 3 כפות קוטג'
1/4 כוס שמן זית
2 ביצים
גבינה צהובה ומלוחה.
מלח ופלפל לפי הטעם

 אופן ההכנה|
1. משמנים תבנית פיירקס גדולה (בכל צורה)
2. בוצעים את החלה לחלקים ומניחים בתבנית הפיירקס , כך שלא יהיו מרווחים כמעט.על החלה מזליפים שמן זית.
3. בקערה נפרדת מכניסים את הביצים, קוטג', חלב ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את הפטריות- כאשר הן שטופות וחתוכות גס או מקופסת שימורים שטופות היטב.
5. חותכים את הבצל לחצאי טבעות וטבעות ומכניסים לקערה עם שאר החומרים.
מערבבים הכל יחד וממליחים ומפלפלים.
שופכים הכל על החלה ומהדקים.
מעל מפזרים גבינה צהובה ומלוחה.
- לשידרוג הטעמים ניתן לטגן את הפטריות והבצל.
מכניסים לתנור לאפייה של 40 דק' בחום של 200 מעלות.


בתאבון


מה דעתך על מה עושים עם לחם??? ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת aliza_abc ב 14/02/2013 10:19 ( הפרופיל שלי ) מצאתי מישהי שחושבת כמוני בעניין שילוב הלחם במתכונים שונים, וניסיתי עוד מתכונים שבין המרכיבים העיקריים שלהם נמצא הלחם, כמו פשטידות, פיצה ואפילו קניידלך. תוכלי לראות באתר שני מתכונים עם לחם שהצעתי שיצאו די טעימים : פשטידת גבינה ולחם, וקציצות טונה.כדאי לנסות!תגובה לתגובהמאת קלרה סספורטס ב 13/07/2012 19:56רעיון מקסים
אני מנסה כבר השבוע
תודה
תגובה לתגובה

ידוע כמתכונים,עם,שאריות,חלה