הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
עוגה

עוגת גבינה לכבוד שבועות


רבים מאיתנו מוותרים ומעדיפים לקנות עוגת גבינה מוכנה ...אך אין כמו עוגה שאפיתם בעצמכם..במיוחד כדי להרשים את החמות
עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה

מתאים לתבנית עגולה מספר 26
מרכיבים :
לתחתית -  כוס קמח
רבע כוס אבקת סוכר
100  גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות חלב

למלית - 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
250 גרם גבינת שמנת ( כמו נאפוליון )
כפית תמצית וניל
כוס סוכר
6 כפות קונפלור
5 כפות קמח
2/3 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת
6 ביצים מופרדות

אופן ההכנה -
ראשית מכינים את התחתית:
מחחמים תנור ל180 מעלות .
שופכים לתוך מעבד מזון קמח, אבקת סוכר , וחמאה ומעבדים עד לתערובת פירורית , מוסיפים חלב עד לבצק אחיד.
משטחים את הבצק לתוך התבנית ( יש צורך לשמן מעט את התבנית כדי למנוע הדבקות ) דוקרים במזלג, ואופים ל-10 עד 15 דקות להזהבה.
למלית גבינה-
מעלים את חום התנור ל240 מעלות . מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה עם מים ליצירת אדים.
מקפלים דף עיתון בגובה התבנית ומשרים בנים קרים.
בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, חלמונים תמצית וניל , 2/3 כוס סוכר ,קונפלור וקמח עד לתערובת חלקה מוסיפים חלב וחמאה ומערבבים שוב.
במיקסר מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ומוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
את הקצף מוסיפים למלית הגבינה ומערבבים קלות בתנועת קיפול.
יוצקים את התערובת לתבנית עם התחתית האפויה ועוטפים מסביב לתבנית את העיתונים המושרים.
אופים למשך 10- 15 דקות וממניכים את המעלות ל-160. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקרר מעבירים סכין בהיקף התבנית כדי לשחרר את שולי העוגה .
מחזירים לתנור ואופים כשעה עד שהעוגה שחומה והקיסם נקי ויבש.
מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים במקרר



אם עוקבים אחר ההוראות ...העוגה יוצאת נפלאה ומאד טעימה
בתאבון!!!


מה דעתך על עוגת גבינה לכבוד שבועות ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה