הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
ריבת_תפוז_סיניקומקווט

ריבת תפוז סיני=קומקווט


טעים טעים משו משו..שילוב של מתוק ומריר ..נפלא..ועם הטיפים שלי
ריבת תפוז סיני

תפוז סיני גדל העונה במלוא הדרו,בכמויות ענק
ואחת האפשרויות להנות מהפרי זה להכין ריבה
לא קשה וטעים טעים

1 ק"ג תפוז סיני
1 ק"ג סוכר
3 כפות לימור סחוט טרי
1 כפית ערק


אופן הכנה
אני בוחרת לריבה את הגדולים שביניהם,עם הקטנים אני עושה משהו אחר...
לרחוץ את הפרי טוב טוב,לחצות כל תפוז לשניים,אפשר להוציא למי שמפריע את החרצנים הגדולים,הקטנים לא מפריעים בכלל..
לשים בסיר ולמלא במים עד כיסוי הפרי ולהרתיח,מרגע הרתיחה עוד 5 דקות בלבד
שימו לב לא להרתיח הרבה זה הורס את המרקם של הפרי
לאחר מכן לשטוף במים קרים ולהשרות במים קרים לחצי שעה
ושוב לשפוך ולהשרות במים קרים לעוד חצי שעה אפשר גם שעה,אלה כמובן פעולות חשובות על מנת להוציא את המרירות מהפרי..
לשפוך את המים ולהניח במסננת את הפרי לכמה דקות ..
לשים את הפרי בסיר ולשפוך עליו את כל הסוכר ולהמתין בין שעה לשעתיים
אפילו יותר למי שיש סבלנות,זה מגיר נוזלים ומעולה לריבה..
מניחים על הגז ומבשלים על אש קטנה כ-שעה מידיי פעם מערבבים בעדינות
לאחר שעה מוסיפים את הלימון וממשיכים את הבישול,
אין זמן מדוייק לבישול,זה נע בין שעה וחצי לשעתיים
אחד הסימנים שהריבה מוכנה זה שהריבה מתמלאת קצף(אפשר טיפה להרחיק אותו עם כף,לא חובה)
או לשים בצלוחית קצת ריבה ולהניח במקפיא שתתקרר ואז טועמים ובודקים אם המרקם מתאים לכם..
לאניני טעם אני ממליצה להוסיף כפית ערק ממש לקראת הסוף,זה נותן ארומה נהדרת..
טיפ אחרון שלי,אחרי שעה להגביר את הלהבה לדקה בלבד לתת פוש לחום ושוב להנמיך ולהמשיך..
כשהריבה מוכנה לשמור בצנצנות מעוקרות במקום נעים וקריר
תהנו,בהצלחה :-)))
 


מה דעתך על ריבת תפוז סיני=קומקווט ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כריבה