הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
שקשוקה_זה_פשוט_אבל_טעים

שקשוקה זה פשוט אבל טעים


במלחמת יום הכיפורים שנמשכה אצלי חמישה חודשים.התוודעתי לשלשה חיילים משכונת התקווה שאצלם למדתי להכין שקשוקה יגאל התימני חסידי הפרסי ובן דוד ז"ל .בשטח על גזיה עם הרבה סבלנות.בבית אני כבר 40 שנה מלך השקשוקה.
שקשוקה
מרכיבים
שמן קנולה או סויה
2 בצלים חתוכים לפרוסות עבות
4 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות 
10 עגבניות רכות גדולות ובשלות חתוכות לשמניות
1/2 פלפל חריף קצוץ
1 כף אבקת מרק עוף - פרווה
פפריקה
6 ביצים

לעבודה

לתוך מחבת רחבה עם שוליים גבוהים
או סיר רחב עם שוליים נמוכים
שופכים 1/4 בקבוק שמן.
עם התחממות השמן
נוסיף את הבצלים .
נפזר באמצעות כף עץ את הבצל במחבת.
בעת שהבצל יחליף את צבעו
לשקוף זהוב , להזהר לא לשרוף,
ננוסיף הפלפלים כולל החריפים למחבת .
נכסה המחבת לחצי שעה.
כעבור חצי שעה נראה שהפלפלים שינו את צבען,
נוסיף את כל העגבניות.
נכסה המחבת לחצי שעה .
בתום חצי שעה נבדוק את מצב העגבניות.
נוסיף חצי שקית פפריקה פלוס אבקת המרק
במידה והעגבניות לא הפכו למרוסקות
נכסה המחבת לחצי שעה נוספת
בתום הזמן נטעם ונשפר
מליחות - חריפות -רטיבות(תוספת רוטב עגבניות)
השקשוקה מוכנה.
ברצונכם לאכול מיד הכניסו את הביצים
כסו המחבת
כעבור רבע שעה הפלא לפניכם
כל האוכלים לא יפסיקו להלל ולשבח
טיפ:ניתן להוסיף לתבשיל נקניקיות
לפני הביצים ולהנות ממנה בשרית


בתיאבון !!!


מה דעתך על שקשוקה זה פשוט אבל טעים ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כשקשוקה,עגבניות,אוכל בריא,ארוחת בוקר,במטבח