הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
chemativonit

חמאת אגוזי קשיו וצנוברים


חמאה טבעונית מאגוזי קשיו וצנוברים ושמן זית. נהדרת לסנדוויצ'ים והסמכת תבשילים ומרקים.
חומרים:

1/2 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס צנוברים
1 כוס שמן זית (כתית. שמן זית איכותי יתמצק במקרר וזה יעזור לעיסה להפוך לחמאתית) 
מלח, כורכום, מרווה יבשה


טוחנים במטחנת קפה את האגוזים והצנוברים.
לוקח מס' פולסים, תוך איסוף העיסה שנוצרת מדפנות המטחנה והחזרה למרכז, לסכיני הטחינה. לבסוף מגיעים לעיסה שומנית הרצויה. הצנוברים שומניים יותר מאגוזי הקשיו והתהליך מהיר יותר.

העיסה של הצנוברים מועברת לבלנדר




העיסה של אגוזי הקשיו




מכניסים את החומרים לבלנדר: שמן זית, עיסת הצנוברים, תיבול ומהר נוצרת עיסה חמאתית נוזלית.




את העיסה הנוזלית להעביר לכלי מתאים ולמקרר להתמצקות.








אפשר להוסיף לחמאה גם כף שמן קוקוס, בריא ומקשה עוד יותר את החמאה.
במאמר 'חמאת צנוברים' מוגש מתכון לחמאה עם שמן קוקוס http://www.mentallica.co.il/article/chema




מה דעתך על חמאת אגוזי קשיו וצנוברים ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת pacifica525 ב 30/12/2013 21:57 ( הפרופיל שלי ) וואו נשמע אדיר. יוצא באמת מרקם חמאתי? תגובה לתגובהבתגובה לpacifica525 מאת פרפר ב 31/12/2013 06:54 ( הפרופיל שלי ) הי, המרקם תלוי רק בטחינה בהתחלה. כדאי לכן במטחנת קפה ותבלינים, לטחון את האגוזים והצנוברים עד שהם ממש גוש חלק ושמנוני (:

ידוע כחמאה טבעונית, אוכל טבעוני, חמאת קשיו וצנוברים