כשאדם באמת רוצה משהו, היקום כולו נחלץ לעזרתו כדי שיגשים את חלומו
קאולו פאולו
שלום אורח
התחבר
/
הרשם
לוח הבקרה
הודעות
יצירת מאמר
משפחה
לייפסטייל
רוחניות
דעות
ידע
תרבות
אוכל
בריאות
ספורט
דיגיטלי
טבע
כסף
הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם?
ההרשמה
בחינם!
גפילטע פיש - מתכון של הארוחה חגיגית.
הגפילטע - פאר מטבחי אשכנז, הוא מושלם לאירוח, לא מסובך להכנה, וכל כך טעים. אל תתנו לו להפוך לזיכרון.
גפילטע פיש הוא, באמת, אחד הדברים הכי
טעימים שיש. השילוב בין מתיקות הגזר למליחות
הדג לנוכחות המודגשת של הפלפל השחור,
כשמעל הכל מגיעה חזרת חריפה ופותחת דרכי
אוויר. הגפילטע פשוט טעים יותר אחרי לילה
במקרר.
מרק לבישול:
עצמות דג
6 כוסות מים
3 גזרים קלופים בגודל בינוני
1.5 ספלים מיץ עגבניות
6 גבעולי פטרוזיליה
2 עלי דפנה
גבעול סלרי
פלפל שחור
4 כפיות חומץ יין אדום
2 כפיות סוכר
שקית גזה
קציצות הגפילטע פיש:
פילה קרפיון במשקל 2 קילו
2 מצות
בצל בגודל בינוני
גזר גדול מקולף ופרוס דק
2 ביצים גדולות טרופות עם מזלג
חלבון ביצה אחת טרוף עם מזלג
רבע כוס מים קפואים
כפית סוכר
מרגרינה פרווה (אפשר להוסיף עוד לפי הצורך)
3 בצלים קצוצים דק
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
חזרת להגשה
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את עצמות הדג
(בלי העור והראש), מוסיפים גזר וסלרי. יוצקים מים עד שיכסו כ- 2.5 ס"מ את הרכיבים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שהצטבר למעלה ומוסיפים מיץ עגבניות, ירק ותבלינים בשקית גזה, משאירים על אש נמוכה, ומכסים את הסיר. בסוף הבישול מוסיפים למרק חומץ וסוכר.
מחממים את השמן על מחבת גדול ומטגנים את הבצל, עד שהוא רך אבל לא כהה בסוף (בערך 17 דקות)
שוברים את המצה ומשרים בתוך מים קרים ומכסים. (10 דקות). שפכו את המים ועשו בצק (בעזרת הידיים)
חתכו את הפילה של הקרפיון. וטחנו את במטחנת בשר. הוסיפו תוך כדי גזר ואת הבצל המטוגן והמצה.
מערבבים בקערה גדולה את כל התערובת עם הביצים והבצל הטרי. מוסיפים מים, סוכר ופלפל לפי הטעם. ממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה יחידה וקצת דביקה.
מחממים את התנור ל 200˚C וממלאים את ראש הדג עם העיסה. האם דג עם "גרביון מעור", אז תמלאו גם אותו בעיסה, אם לא שימו את העיסה על נייר כסף וכסו עם פרוסת עור ארוכה.
מעבירים בזהירות את הדג למחבת עמוק (או סיר מיוחד בשביל דגים) ושמים בצד את הראש וזנב. משאירים בתנור עד שיתבשל כ-15 דקות.
מסננים את המרק דרך מסננת. את עצמות ושקית הגזה אפשר לזרוק (את הגזר יש להשאיר). בזהירות מעבירים את המרק למחבת עם הדג, כך שיכסה את הדג ב-3/4 מהגובה. מוסיפים גזר, ומנמיכים את האש ל 160˚C ומכסים את הסיר עם נייר כסף אבל לא עד הסוף ומשאירים לעוד שעה בערך. כל 10 דקות מוסיפים קצת מהמרק.
מצננים את הדג במרק לפחות שעתיים ומעבירים אותו בזהירות למגש. מצמידים את הראש והזנב. מוצאים את הגזר מהמרק, שוטפים ומקשטים סביב לדג. משאירים במקרר למשך לילה.
בבוקר חותכים את הגפילטע פיש לפרוסות ומגישים עם חזרת.
מאמר זה טרם דורג
מרתק
מעניין
נחמד
סביר
גרוע
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
• עוגת גזר בריאה ומהירה!
עוגת גזר עם שוקולד וקינמון- בריאה וקלה מאוד להכנה....
0
02/08/2013 | kabesaka
• פסטה ברוטב עגבניות
פסטה שבאמת שווה להכין טעימה מאוד !
0
06/09/2013 | ggonii09
מה דעתך על גפילטע פיש - מתכון של הארוחה חגיגית. ?
תגובתך:
כתובת אתר:
//:HTTP
שם:
אימייל :
קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
ידוע כאוכל ביתי,מתכון,טעים,גפילטע פיש,אוכל אשכנזים,גפילטא פיש,פיש,מתכונים יהודיים,מתכונים כשר,איך להכין גפילטא פיש בבית,גפילטא פיש מתוק
דיווח על מידע לא הולם
נכתב ע"י
eilia2000
בתאריך: 18/09/2013
בן 53
32 מאמרים | 145641 כניסות
מאמר זה נקרא 3157 פעמים
0 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
Tweet
תגיות
אוכל אשכנזים
אוכל ביתי
גפילטע פיש
טעים
מתכון
מאמרים קשורים
שקשוקה זה פשוט אבל טעים
מתכון למרק בטטה מוקרם
לעטקס
קציצות עוף עם תירס
יצירתיות באוכל
שווה קריאה
אבו ארבע
די, מספיק, איפה אתם ?
קפה גרג הרצליה - לא להתקרב!
תהיי ככה
עזרא