כשחיפשתי בגוגל מתכון ללחמניות כשרות לפסח, מסתבר שכל המתכונים הם כמעט לגמרי זהים, ההבדלים הם זניחים. נראה שהיתה איזו סבתא שהכינה לחמניות פעם לכולם ומאז כולם מכינים לחמניות לפי המתכון שלה.
אם כך לצורך הכנת הלחמניות השתמשתי במצרכים הבאים:
2 כוסות קמח מצה (רגיל)
1 כוס מים
כפית מחוקה של סוכר
כפית מחוקה של מלח
קורט פלפל שחור טחון
4 ביצים
קצת פחות מחצי כוס שמן.
אופן ההכנה:
להרתיח כוס מים עם מלח, פלפל והסוכר. לכבות את האש.
להוסיף את הקמח מצה תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת פירורית
להוסיף את השמן (להשאיר מעט לצורך שימון התבנית בהמשך)
לצנן (לחכות כמה דקות בלי לעשות כלום)
להמשיך לערבב עם כף עד לספיגת השמן בצורה אחידה
להוסיף את הביצים אחת אחת ולבחוש תוך כדי עד לקבלת תערובת אחידה ודי מוצקה וסמיכה.
להכין קערה עם מים, לשמן תבנית אפיה. אני שימנתי נייר אפיה.
כעת ליצור עם הידיים כדורים בגודל כדור פינג פונג וחצי/ קציצה
מומלץ להרטיב את הידיים (בשביל זה הכנתי את הקערת מים קודם) לפני הכנת כל כדור
לי יצאו 17 כדורים, כלומר 17 לחמניות.
כעת לאפות ב170 מעלות באמצע התנור שחומם מראש במשך כ20-25 דקות.
הלחמניות יוצאות טעימות, קלילות וממכרות במיוחד. פשוט ומומלץ