הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
memulaim

כרוב ומנגולד ממולאים באורז


כרוב ומנגולד ממולאים באורז ברוטב עגבניות

מצרכים:

עלי כרוב (בתמונה ממולאים מ- 8 עלי כרוב גדולים)
עלי מנגולד (3 עלים גדולים)
11/2 כוס אורז לבן בשמתי, אבל אפשר גם אחר
3 עגבניות גדולות בשלות
בצל בינוני
שמן זית
מים חמים

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה

לעלי המנגולד -
גזר קטן
שמיר טרי
כמה עלי תרד טריים
אגוז מושקט

__________________

הרוטב מוכן בנפרד ואז נשפך מעל לממולאים. כך קל יותר לסדר אותם ולוודא, שיהיו צמודים לגמרי האחד לשני ולא יתפרקו.

רוטב עגבניות
לחמם במחבת שמן זית, לקצוץ בצל ולהוסיף למחבת. להשחים ולרכך קלות.
לחתוך את העגבניות ולהוסיף. לתבל מלח, פלפל, ים פפריקה מתוקה, להערבב ולהוסיף מים חמים. עם הרתיחה להוריד את חם האש ולתת לזה להסמיך באיטיות.



בינתיים,

לחמם תנור לחם של 200 מעלות.

לחלוט את עלי הכרוב במים רותחים
לשטוף את האורז
להסיר את הגבעולים של עלי המנגולד, כך שישארו רק העלים ולחלוט גם אותם


להכניס את האורז השטוף לקערה. את המלח, פלפל, פפריקה, כף שמן זית ובערך חצי כוס מרוטב העגבניות, כשהוא כבר סמיך ומאוחד. מאד חשוב  שמילוי האורז יהיה די רטוב.

לשמן בשמן זית תחתית של סיר.

בסידור עלי הכרוב, כדאי לא לדחוס הרבה אורז וגם לא להדק יותר מדי את האורז בפנים, בדר"כ מספיק כף ועד כף חצי גדושות. לשים את הכרוב בסיר עם הפתח כלפי תחתית הסיר.

לתערובת שנותרה ומיועדת למנגולד, להוסיף עלי שמיר ותרד קצוצים, גזר מגורד, מעט אגוז מושקט, עוד קורטוב פלפל שחור.
שוב, כדאי שפתח המנגולד הממולא יהיה כלפי מטה ושכל הממולאים יהיו צמודים והדוקים האחד לשני.

לשפוך מעל את רוטב העגבניות, יתכן וצריך להוסיף עוד מים. הנוזלים צריכים לכסות את הממולאים.

להכניס לתנור, למשך 40 דקות. אני לא נוהגת לכסות או לעטוף את הסיר, אבל צריך לשים לב שלא חסרים נוזלים. אם כן, להוסיף מים חמים.
לאחר כ- 20 דקות, להוריד את החם ל- 170-180 מעלות.






 


מה דעתך על כרוב ומנגולד ממולאים באורז ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע ככרוב ממולא, מנגולד ממולא, אוכל טבעוני, אוכל בריא, ירקות ממולאים