הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
mus

מוסים אישיים לחגים


מתכונים שווים למוסים אישיים, לחגים או סתם כשבאים אורחים.
מי לא אוהב קינוחים ?
המתוק-מתוק הזה, הריח של שוקולד, הפירות הטריים, ההתענגות על כל ביס עם קריאת ההתפעלות: "ממממ..."
זה מה שהולך לקרות כשהאורחים שלכם בחג הקרוב יטעמו את התענוג הבא:
מוסים אישיים בכוסות, מרהיבים ביופיים וקלים להכנה !

אז קודם כל קצת ציוד..
כוסות הגשה אישיות חד"פיות (ניתן למצוא בכל חנויות הקונדיטוריה למיניהן), צבעי מאכל (טבעים חשב לציין), סוכריות , פירות טריים, נטיפי שוקולד, דפי שקף למריחת שוקולד (לקונדיטורים ההארד קור שביניכם) ואף שבבי ופל - כל אלו יתרמו רבות לנראות של המוסים. (איך אומרים: "העיניים אוכלות ראשונות"...)

ל-10 כוסות מוס :

שכבה ראשונה-
מוס שוקולד לבן וקרם נוגט

מצרכים (תכל'ס):
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
50 גר' שוקולד לבן
כפית גדושה אבקת נוגט
הכנה:
-מרתיחים את השמנת עד לבעבוע מלא
-מכניסים את השוקולד ומערבבים עד שנמס מוסיפים כפית אבקת נוגט ומערבבים שנית עד שנטמע בתערובת..
-מכניסים למקרר לשעה / למקפיא לחצי שעה
-לאחר מכן מקציפים את התערובת כשהיא קרה 
המוס מוכן וניתן בעזרת כפית לצקת לתוך הכוס
ולשמור במקפיא. 

שכבה שניה -  
מוס שוקולד עם נגיעות תות/ נוגט/ תפוז


מצרכים:
125 גר' שמנת מתוקה (חצי מיכל)
60 גר' שוקולד מריר
תמצית תות 
או חבילת שוקולד במילוי תות / נוגט/ תפוז
הכנה:
-מרתיחים את השמנת עד לבעבוע מלא
-מכניסים את השוקולד ומערבבים עד שנמס מוסיפים 4-5 טיפות תמצית תות
או לחילופין - שוקולד תות להמיס 
-מכניסים למקרר לשעה / למקפיא לחצי שעה
-מקציפים הקצפה מלאה ויוצקים לכוס זו עם השכבה הראשונה, בעזרת שק זילוף או כפית.

שימו לב!!  מוס שוקולד- ככל שאחוז מוצקי הקקאו יותר גבוה כך המוס יהיה יותר יציב ופחות דליל וניתן לזלף אותו יפה, בעזרת שק זילוף.

שכבה שלישית-
מוס פסיפלורה


מצרכים :
250 מ"ל שמנת 
25 גר' סוכר
3 כפות גדושות מחית פסיפלורה (ניתן לקנות בחנויות המתמחות)
2 טיפות צבע מאכל צהוב
הכנה:
מקציפים במהירות גבוהה את הקצפת עד ל80% ומוסיפית את טיפות צבע המאכל ו3 כפות גדושות מחית פסיפלורה.
מקציפים עוד בערך 10 סיבובים! (להיזהר לא להקציף יותר מידי ולשבור את ההקצפה) 
יוצקים לכוס האישית ומקפיאים!

יתרונות
ניתן לקשט כבבת עיניכם !!!
ניתן לשחק עם השכבות השונות מבחינת מיקום, טעם וצבע!
ניתן לשמור במקפיא עד חודש (ולהגיש כאשר מגיעים אורחים)- הפשרה של רבע שעה על השיש.

תהנו   !!!


מה דעתך על מוסים אישיים לחגים ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כמוסים אישיים, חגים, מוס שוקולד, מוסים בכוסות