הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
risoto

מתכון לריזוטו פטריות


ריזוטו. ביני לבין עצמי אני מכנה אותו בתור המג'דרה של האשכנזים, מערבבים ובוחשים אותו הרבה, מכינים אותו עם תוספות כמו פיטריות ובצל, אפשר על בסיס חמאה אפשר על בסיס ציר עוף, בכל מקרה התוצאה נפלאה!

ריזוטו. ביני לבין עצמי אני מכנה אותו בתור המג'דרה של האשכנזים, מערבבים ובוחשים אותו הרבה, מכינים אותו עם תוספות כמו פיטריות ובצל, אפשר על בסיס חמאה אפשר על בסיס ציר עוף, בכל מקרה התוצאה נפלאה!

 
מתכון לריזוטו פטריות על בסיס חמאה
 
מצרכים:
0.5 קילו אורז ריזוטו או אורז עגול
קופסת פיטריות קצוצות דק דק (מומלץ להכין מפיטריות טריות)
1 בצל בינוני קצוץ דק
150 גרם חמאה 
0.5 כוס יין לבן
4-5 כוסות מים חמימים /ציר מרק עוף
1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח 
פלפל שחור טחון
 
הוראות הכנה:
להקפיץ פיטריות במחבת עם 50 גרם חמאה, לאחר שכל המיץ של הפטריות יוצא להוסיף את הפטרוזיליה ולהקפיץ יחד.לכבות את האש.נחזור לפטריות בקרוב.
בסיר בינוני לטגן בצל עם 50 גרם חמאה עד שנעשה שקוף
מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים 2-3 דקות. 
מוסיפים את היין ומגבירים את האש עד שהנוזלים כמעט מתאדים
על אש בינונית מערבבים היטב ומוסיפים מים בכל פעם כוס אחת עד שהנוזלים מתחילים להעלם מוסיפים עוד כוס
לאחר כעשר דקות של בישול להוסיף את הפטריות, לערבב היטב ולהמשיך להוסיף את המים עד שהנוזלים כמעט מתאדים
לאחר כעשר דקות בישול מוסיפים 50 גרם חמאה,מערבבים היטב, מלח ופלפל ע"פ הטעם
סוגרים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לאורז לעמוד כעשר דקות לתפוס טעמים.
 
מגישים ובתאבון!
 
הערות וטיפים:
ריזוטו מכינים כמו דייסה - מערבבים כמעט כל זמן הבישול.
ניתן לשדרג את היין הלבן למרטיני ביאנקו. אם אין יין בכלל  או מעוניינים לוותר על היין עדיין הריזוטו יוצא מאוד טעים
למי שכמות החמאה מפריעה לו ניתן להמיר 50 גרם מתוך הכמות הכוללת בשתי כפות שמנת חמוצה אשר יעניקו לריזוטו טעם עשיר יותר
למי שאוהב, המנה הולכת נפלא עם גבינת פרמז'ן מגוררת מעל.


מה דעתך על מתכון לריזוטו פטריות ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כמתכון לריזוטו,מתכונים עם אורז,ריזוטו פטריות,מתכון קל