הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
אוזני_המן_במילוי_שוקולד

אוזני המן במילוי שוקולד


אוזני המן משמרים ומשוקולד לפורים, וגם כעוגיות שמרים!
היתרון בהכנת אוזני המן מבצק שמרים הוא הפחתת כמות המרגרינה והסוכר, ואין צורך בביצה,(אם כי אפשר להוסיפה לבצק).
המילוי המוצע הוא מילוי פשוט  להכנה, ואם נעצב את הבצק בצורה שונה, נוכל לקכל עוגיות ליומיום.

החומרים:
כחצי  קילו קמח,
3 כפות שמרים,
כף סוכר,
1/4 כוס שמן.
3/4 כוס מים חמימים,
כחצי כפית מלח,


למילוי:
טבלת שוקולד מריר או חלב,
1/4 כוס מים,
כפרוסה וחצי לחם,



ההכנה:
שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את השמרים, הסוכר השמן, ובוחשים בכף,מוסיפים בהדרגה את המים והמלח, ומוסיפים לערבב וללוש בידים עד שהבצק מתאחד, נוח למגע ולא נדבק או יבש מדי.
מכסים את קערת הבצק במגבת או מכסה  למשך כשעה וחצי שעתיים עד שהבצק תופח, ומכפיל  את הנפח שלו.
 
הכנת המילוי: מחממים את קוביות השוקולד עם 1/4 כוס מים על חום נמוך מאוד, ומערבבים כמה דקות, עד שהשוקולד נמס, ומכבים את החימום. כדי שהשוקולד לא ישאר נוזלי מוסיפים פירורי לחם קטנים  ומערבבים, עד שמקבלים עיסה לא נוזלית מדי ודי מוצקה ונוחה למילוי.

הכנת אוזני המן: מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לשכבה דקה, ובעזרת כוס הפוכה שמניחים על הבצק בחוזקה יוצרים עיגולי בצק, ובמרכזם מניחים בעזרת כפית את מילוי השוקולד, וסוגרים את הבצק בצורה המשולשת ע"י צביטות, כצורת אוזני המן,

הכנת עוגיות: אחרי שהמילוי הונח במרכז העיגול, אפשר לסגור את הבצק בצורות שונות כמו חצי עיגול, גלגול הבצק ועוד...
ואז נקבל עוגיות בצורות מגוונות,

אופים את אוני ההמן בתבנית משומנת או על נייר אפייה כ-15-18 דקות בחום 160-170 מעלות, והם מוכנים!
לאחר האפייה אפשר לזרות עליהם אבקת סוכר, למי שמעוניין בתוצאה מתוקה יותר.
 אז  בתיאבון וחג שמח!


מה דעתך על אוזני המן במילוי שוקולד ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כאוזני המן, אוזני המן במילוי שוקולד, מאכלים חגיגיים,