הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
איך_להכין_צ׳ולנט_מוצלח

מתכון ל- חמין(צ׳ולנט) לשבת


מתכון מקורי שלי, לחמין לשבת התוצאה מדהימה ויעידו על כך כל האורחים שתמיד מלקקים את האצבעות
ראשית כל אומר שהמתכון איננו מדוייק בכמויות וכל אחד יכין כפי שנראה לו ולפי הצורך בהתאם ליחסי החומרים

יש להשרות קטניות(שעועית, גריסי פנינה) למשך לילה או לכמה שעות במים  אני שם רק מעט שעועית וחופן גריסים בלבד.
לטגן בצל חתוך לרצועות קטנות ורחבות עד שהוא מושחם וטיפ טיפה נשרף.
לערבב בסיר את הבצל עם הקטניות יחד עם חצי או יותר כוס קולה וכפית דבש.
מעל זה להניח פרוסות עגולות של תפוחי אדמה ואפשר גם בטטה אחת כמובן לפי כמות הסועדים. אני נותן בערך שני תפוחי אדמה קטנים לסועד או מעט יותר.
על הפרוסות בוזקים מלח ופלפל שחור לפי הטעם שלכם.
מעל הפרוסות שמים את הבשר  אני משתמש בחתיכות בקר לחמין  ניתן גם לשים כנפי עוף וגרונות לגיוון.
להכנת הקישקע- צריך בצל קצוץ דק ושני שיני שום חתוכות דק אף הן. כוס קמח מנופה או מעט יותר. מלח, פלפל שחור, ופפריקה אדומה. ללוש הכל יחד עם מעט מאוד מים ועם שמן עד שמתקבלת עיסה דביקה ולא רטובה מידי!!! רצוי ליצור גושים גושים לא גדולים מידי ולא קטנים מידי, בערך כמו כדור טניס ולהניח בין חתיכות הבשר מעל תפוחי האדמה .
כעת לצקת מעט רוטב טריאקי על כל הסיר מלמעלה ולמלא אותו מים שיגיעו כמעט מעל כל המרכיבים שבסיר.
יש להביא לרתיחה ואז לבשל בין שעתיים לשלוש לפני השבת על אש נמוכה!!!ולבדוק שהסיר מבעבע קלות!!
לפני שבת בודקים שהסיר מלא מים כדי שהתבשיל לא ישרף ומעבירים אותו על הפלטה החשמלית שם הוא ימשיך להתבשל עד לסעודת יום השבת.
נזכיר שהאוכל חייב להיות מבושל לפני שבת כמו שאמרנו ושיש לשים לב שיש בו מים.
את הסיר כדאי לכסות  במגבת כדי שהחום ישמר.
אני מאוד מקוה שהצלחתי לעזור לכם להתענג בשבת ואשמח לשמוע תגובות
שבת שלום. 


מה דעתך על מתכון ל- חמין(צ׳ולנט) לשבת ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת gi-t.v-t ב 11/11/2014 02:38 ( הפרופיל שלי ) טריאקי?- זה באמת מיוחד ! את שלי אני עושה צימחוני, ומתבלת ב 'תיבולית צלי' של קנור. אני מוסיפה לנוזלי הסיר 'מיץ עגבניות'. הקישקע יצא לי תמיד דחוס,ויתרתי עליו... :( תגובה לתגובהמאת אריקו ב 31/08/2014 12:00 מתכון נפלא שיהיה בהצלחה לכולםתגובה לתגובה

ידוע כמתכון לחמין,צולנט