הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
בלינצס_ללא_גלוטן_וללא_סוכר

בלינצ'ס דיאטתי מדפי אורז - ללא גלוטן וללא סוכר


עליית המודעות לרגישות לגלוטן הנפיקה בשנים האחרונות מוצרי בסיס מנצחים שעם קצת מעוף ודימיון ניתן לעשות בהם קסמים. אחד המוצלחים שאני רקחתי בשנים האחרונות הוא בלינצ'ס מתוק מדפי אורז, ללא גלוטן וללא סוכר, דל שומן המסייע לדיאטה ולירידה במשקל! המתכון טיבעוני ולכן יתאים גם למי שאינו אוכל מוצרי חלב.
שני אתגרים עיקריים ליוו אותי בשלוש השנים האחרונות במסגרת שינוי התפריט היומי שלי - פרידה מגלוטן וסוכר.
בעיקבות כך, אילצה אותי המציאות החדשה למצוא חלופות בריאות, דיאטטיות וטעימות לצורך הכמעט קיומי במאכלים מנחמים מתוקים. מפתיע לגלות כמה מאכלים טעימים ניתן להכין ללא גלוטן וללא סוכר ואפילו תורמים להרזיה!
את הנחמה מצאתי בדפי האורז שבשנים האחרונות ניתן למצוא אותם כמעט בכל רשת מזון, בריאות או מכולת עם ראש פתוח.
דפי האורז מעט מלוחים ואני מוצאת שמילוי מתקתק בתוכם יוצר שילוב נפלא יחד!

התחושה העילאית של לאכול קינוח טעים מבלי להרגיש אפילו שמינית מושחתת היא אלוהית - ואני ממליצה לכולם לנסות אותה בבית!!

המצרכים:
דפי אורז עגולים (ישנם שני גדלים - אני משתמשת בגדולים - יותר נוח לעבד אותם)

מלית:
8 תפוחים מסוג מוזהב - הם לא מתוקים מידיי ולא חמוצים מידיי - מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות קטנות ולא שוות
קינמון ו/או תמצית וניל
כף שמן חמניות

רוטב:
עם הרוטב אפשר להיות יצירתיים - אני אוהבת לטחון במקל בלנדר 3/4 כוס חלב אורז/שיבולת שועל יחד עם שבבי קוקוס, מלון אם זה בעונה וקצת הל. אפשר להוסיף גם סילאן להמתקה נוספת.

אופן ההכנה:
לתוך תבנית חמה אני מפזרת את כף השמן עד שהיא רותחת על המחבת. כאשר השמן מתחיל לעשות קולות אני מוסיפה את תפוחי העץ ומורידה לאש נמוכה. על מנת לעזור לתפוחים להגיר את המים המתוקים שלהם אני מוסיפה 2-3 כפות מים ובוחשת ומאפשרת להם להתבשל כ-10-15 דקות. מוסיפים להם קינמון ו/או תמצית וניל לפי הטעם (להיזהר עם הקינמון - הוא משתלט!)

כאשר התפוחים רכים והנוזליםבמחבת מעט הצטמצמו סוגרים את האש ומקררים מעט בצד.

*** אני ממליצה להכין במקביל גם את הרוטב שכן ברגע שנתחיל למלא את הבלינצ'ס נזדקק לו.

אופן המילוי:

נוטלים דף אורז וטובלים שתי שניות בקערת מים (אפשר לעשות זאת גם מתחת לברז פתוח אך חבל על המים!) ומוציאים ומייד מניחים על צלחת בגודל המתאים לגודל דף האורז.
בערך אחרי 20 שניות דף האורז יתחיל להתרכך. זה השלב להניח בשליש הראשון שלו 1-1.5 כף מהמלית. יש לגלגל את דף האורז כפעם וחצי ומייד לקפל את שני הקצוות הימני והשמאלי פנימה ואז להמשיך ולגלגל את דף האורז עד הקצה שלו. בשלב הזה הוא כבר דביק ומלאכת הדבקת הקצה נעשית מאליה. יש לוודא שלא לחכות זמן רב מידיי מרגע הרטבת הדף ועד מילויו שכן ככל שמחכים קשה יותר לעבד אותו.
את הבלינצ'ס המגולגל מניחים על תבנית ששומנה במעט שמן חמניות.

לשים לב! - יש להניח את הבלינצ'סים במרחק של סנטימטר אחד מהשני על מנת שלא יידבקו.
לפזר רוטב מעל לבלינצ'ס ובצדדים ולהניח קומה נוספת מעל ואז שוב רוטב.

מכניסים את התבנית עם כיסוי נייר אלומיניות שעשינו בו קצת חורים בסכין או במזלג לתנור שחומם מראש בחום של 150 מעלות למשך כ-20 - 30 דקות ומוציאים לצינון.

הכי טעים לאכול את הבלינצ'ס כשהם מעט מצוננים אך עדיין חמימים. אפשר גם להזליף מעט סילאן מעל אם רוצים.

בתאבון!!!

טיפים:
את אותם דפי אורז ניתן למלא גם במילויים פיקנטים כמו בפירה מתובלן בתוספת בצל מטוגן וברוטב עגבניות, או פטריות מוקפצות במעט שמן זית ושום.




מה דעתך על בלינצ'ס דיאטתי מדפי אורז - ללא גלוטן וללא סוכר ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת פרפר ב 25/03/2014 13:17 ( הפרופיל שלי ) חייבת לנסות, נראה נהדר וטעיםתגובה לתגובה

נכתב ע"י יעל
בתאריך: 15/12/2013
יעל ב

1 מאמרים | 4602 כניסות
דירוג המאמר
61%
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!