כשלון הוא הזדמנות להתחיל מחדש בדרך חכמה יותר
הנרי פורד
שלום אורח
התחבר
/
הרשם
לוח הבקרה
הודעות
יצירת מאמר
משפחה
לייפסטייל
רוחניות
דעות
ידע
תרבות
אוכל
בריאות
ספורט
דיגיטלי
טבע
כסף
הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם?
ההרשמה
בחינם!
גרנולה ביתית
גרנולה ביתית פשוטה להכנה, בריאה והכי חשוב - על פי טעמכם האישי.
כששמעתי מחברה לעבודה שהיא מכינה גרנולה בבית, בהתחלה חשבתי: "למה להסתבך..?" הרי כל כך פשוט לקנות גרנולה בסופר. והיא גם טעימה.. לפחות בסטנדרנטים שהכרתי. ביקור מקרי בחנות טבע גרם לי לחשוב – למה לא בעצם...
אז רכשתי חומרים וניגשתי לעבודה.
למי שזה נראה מסובך, זה הדבר הכי פשוט שיש, ולדעתי עם התוצאה הכי משתלמת. אפשר לשלוט בכמויות, ברכיבים - רק מה שבאמת טעים לי.. לא אוהבת צימוקים בגרנולה שלי :), וכמובן בקלוריות. זה אפילו יותר זול.
את המתכון הזה הרכבתי תוך כדי עשייה, והוא יצא מוצלח מיד בפעם הראשונה.
מה תצטרכו?
400 גרם שיבולת שועל (קוואקר) מאיזה סוג שתבחרו
4 כפות דבש
4 כפות סילאן
4 כפות שמן זית (אפשר גם קנולה, הזית לא השפיע על הטעם והוא בוודאי יותר בריא ! )
כפית מלח
ניתן להוסיף סיבים תזונתיים ע"י 2-3 כפות נוספות של סובין שיבולת שועל. זה גם מסייע להפחתת הכולסטרול
LDL
.
מה תוכלו להוסיף ?
כל דבר העולה על דעתכם.
אני השתמשתי בבננות קלויות, אגוזי מלך, אגוזי לוז, חמוציות ושוקולד מריר רגיל חתוך לקוביות גסות.
אין כמויות מדוייקות. הוסיפו מה שבא לכם וכמה שתרצו.
אופן ההכנה
הקוואקר, הדבש, הסילאן, השמן והמלח נכנסים לקערה לערבוב אחיד. התערובת צריכה להיות דביקה ולא נוזלית, כך שהחומרים הרטובים מכסים את היבשים לחלוטין, אך לא נשאר נוזל בתחתית הקערה.
ערבבו היטב, הניחו בתבנית (אפשר על גבי נייר אפייה) והכניסו לתנור שחומם ל 170 מעלות.
ידרשו לפחות 20 דקות להשחמה ראשונית, ואז אחרי ערבוב קל 20 דקות נוספות.
כשתראו שההשחמה אחידה, תוכלו להוציא את התבנית מהתנור.
ניתן לקלות את האגוזים ביחד עם הגרנולה. אני ויתרתי והעדפתי לשמור על ערכם התזונתי.
לאחר צינון התערובת, מוסיפים את שאר הרכיבים שנותרו, מערבבים היטב – וסיימנו!
רצוי להעביר לצנצנת אטומה ואפילו לשמור במקרר בשל המחסור בחומרים משמרים.
אני משערת שהגרנולה נשמרת לפחות שבועיים, אצלי הכמות הזאת חוסלה תוך שבוע בלבד...
אז הנה לכם גרנולה ביתית פשוטה להכנה, בריאה והכי חשוב – ע"פ טעמכם בלבד ! נסו ותהנו !!
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
• תוספת צמחונית לפסטה /אורז
טעים, בריא (עד כמה שאפשר), צמחוני וכייפי.
0
19/05/2015 | italia
• דברים שעשיתי עם טופו
רוב האנשים מוצאים שהטופו ממש... בואו נאמר...
0
20/08/2016 | italia
מה דעתך על גרנולה ביתית ?
תגובתך:
נא להקליד את תגובתך
כתובת אתר:
//:HTTP
שם:
נא להכניס שם
אימייל :
קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
ידוע כגרנולה ביתית, גרנולה עם דבש, גרנולה בריאה, גרנולה פשוטה
דיווח על מידע לא הולם
נכתב ע"י
Shirelz
בתאריך: 29/07/2013
שיראל זיסו בת 37
1 מאמרים | 5655 כניסות
3 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
Tweet
תגיות
אוכל ביתי
אוכל בריא
גרנולה
מתכונים
נשנוש
מאמרים קשורים
חומוס בכייף
סלט כרובית
מתכון לחלה
עוגת שייש
מרק עוף
שווה קריאה
יצירה לילדים מקטניות - פשוט ויפה
עניין של זמן 6 - תכלית ההסתרה
עניין של זמן 7 - המושג חזון מאבד מכוחו
הטיות חשיבה ביהדות
רכבת \ מחלוף