הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
מאפינס_עשיר_בפירות

מאפינס תפוזים ותפוחים


מאפינס פירות עשיר בטעמים - לט"ו בשבט ולכל יום אחר בשנה
המתכון שאציע לכם,קל יחסית להכנה, טעים ועשיר בפירות טריים ויבשים, תוכלו להוסיף פירות יבשים לפי בחירתכם,ולפי מה שיש בבית, מתכון שמתאים  להנאה ולכיבוד במיוחד לט"ו בשבט, ולכל יום בשנה.
אפשר להשתמש בקמח לבן,או מלא, ועדיף לערבב ביניהם. 

החומרים:
 
2 עד 3 ביצים
חצי כוס שמן
¾ כוס סוכר חום או לבן
¾ כוס מיץ תפוזים
½ 2  כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
1-2 תפוחי עץ
כף קינמון
כף סוכר או דבש
פירות יבשים.
 יש להצטייד בתבנית עם שקעים,
או  תבניות קטנות מנייר ואלומיניום  למאפינס

ההכנה:
מערבבים בקערה את הביצים ,הסוכר והשמן עד שהחומרים יתאחדו,
מוסיפים את מיץ התפוזים,  את הקמח ואת אבקת האפייה לסירוגין, ומערבבים לאט עד להתאחדות כל המרכיבים.
את הפירות היבשים יש לחתוך לחתיכות קטנטנות,ולהוסיף גם כן לעיסה,ולערבב.
משמנים את תבניות השקעים בשמן או מרגרינה, ושופכים לכל תבנית  את העיסה עד ל - ¾ מגובה השקע, כי הבצק יתפח באפייה, והעוגייה תגבה עם החימום.
את התפוחים חותכים לריבועים קטנטנים ומערבבים עם הקינמון והסוכר,(או הדבש), ומפזרים קומץ  תפוחים  מעל כל תבנית קטנה שמולאה קודם  בתערובת שהכנו.
מכניסים לתנור מחומם ל-170-180 מעלות חום, למשך כ-20 דקות פלוס-מינוס, תלוי בסוג התנור, או עד שהמאפינס מזהיבים
ואפויים טוב.
 כדאי לטעום ולאכול בתיאבון!



 


מה דעתך על מאפינס תפוזים ותפוחים ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כמאפינס תפוזים ופירות אחרים