טוב, החורף כבר כאן ואין לי יותר מידי מה לומר חוץ מ.... מרקים! מרקים! מרקים!!! זו אחת המנות הטובות ביותר שיש אצלי בבית, פשוט מתנפלים עליה כולם ותוך כמה שעות - הסיר ריק!! טפו טפו טפו! הכי חשוב- להשרות את השעועית לפחות 12 שעות במים רצוי במקרר!
מצרכים - למרק: 2 בצלים גדולים 2 גזרים 500 גרם בשר שריר(או אוסובוקו/בשר ראש או כל מה שאוהבים...) 2 כוסות שעועית לבנה, מושרית 1 רסק עגבניות פפריקה מתוקה טיפה כמון
חותכים 2 בצלים לקוביות ומטגנים בסיר לחץ עד הזהבה. חותכים / מגרדים גזר ומוסיפים לבצלים. מטגנים עוד מספר דקות. (אני מעדיפה גזר מגורד בפומפיה)
2. חותכים את הבשר לקוביות, מתבלים במלח ופלפל, מכניסים לסיר ומטגנים אותו מכל הכיוונים. מוסיפים מים עד חצי מגובה הסיר, רסק עגבניות ופפריקה.
3. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד שנשמעת "שריקה". מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות.
4. פותחים שוב את הסיר ומוסיפים את השעועית. במידה והשעועית לא בושלה לפני, סוגרים שוב את הסיר אחרי הוספתה, מבשלים על אש גבוהה עד לשמיעת השריקה, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. בשלב זה יש לבדוק את כמות הנוזלים בסיר, השעועית "שותה" הרבה נוזלים, אז במידת הצורך מוסיפים מים ומעט רסק ופפריקה בהתאמה...
מגישים על אורז לבן חם והסוד שלי...(-:
ראש שום כתוש 4 גבעולי סלרי נקיים וחתוכים קצוץ חבילה כוסברה קצוצה חבילה פטרוזיליה...
את כל הירוקים הקצוצים עם השום הכתוש- שעה לפני ההגשה חותכים ומתבלים במעט פלפל גרוס ומלח עם הרבה שמן זית ומכניסים שעה למקרר בקופסא סגורה הרמטית... מגישים אורז לבן, מרק שעועית חם ומעליו את התערובת הזו.... זה מעולה....! שיהיה בתאבון!!!