הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
מתכון_של_עוגת_דבש

מתכון של עוגת דבש פשוטת הכנה .


בזמן אחרון , כשאני נכנסת לאתרי הכנת אוכל , אני רואה שם הרבה פעמים מתכונים שונים , רובם יקרים מדי עד כדי - כך שמוותרים על הכנתם . אני רוצה להראות לכם , שכן קיימת אפשרות להכין דברים טעימים בלי הוצאות כספיות מיוחדות ובלי שתצטרכו לחפש מרכיבים נדירים או משונים , כדי להכין עוגה טעימה בבית . בהצלחה !
המתכון הוא פשוט-הכנה ומיוחד . לא נדרשת הוצאה כספית גדולה מדי , כדי להכין אותה . לבסוף מקבלים עוגה שווה - הבצק נמס בפה , שווה לכם לנסות !

קודם כל , אתם תצטרכו להצטייד בשישה מוצרים הבאים , כדי להכין בצק :
1) 2 ביצים
2) כוס סוכר ( מדובר בכוס שקופה חד-פעמית רגילה , שמכילה כ- 180 גרם מים ) . אני מעדיפה           להשתמש  בסוכר חום , בגלל שהוא יותר בריא וגם נותן טעם איכותי יותר לעוגה . 
3) 2 כפות דבש
4) 100 גרם חמאה
5) כפית אחת של סודה או של שקית אבקת אפיה , מעורבבים  היטב ביחד בכוס  עם חומץ ( אני לוקחת  כ 3-4 כפות חומץ
6) 2 כוסות קמח ( אין צורך למלא קמח עד הסוף ) . אני אישית משתמשת בקמח חיטא מלאה . לפי טעמי , כך עוגה יוצאת יותר טעימה וגם יותר בריאה .

מומלץ מאד !  לפחות פעם אחד תנסו להוסיף לתוך בצק של עוגה קמח מלא במקום קמח לבן ותרגישו את ההבדל - הטעם של  עוגה משתנה לטובה בגלל קמח מלא . העוגה עולה רמה  מבחינת הטעם רק בגלל שימוש בקמח מלא ! 

עכשיו נעבור להכנת בצק :
1) מוסיפים לקערה קטנה- בינונית ביצים , חמאה חתוכה ל 5-6 חתיכות , דבש וסוכר . 
2) מערבבים מעט (2-3 דקות ) .
3) מרתיחים סיר גדול עם מים על הגז עד שמתחילים לראות בועות גדולות של מים  .
4) שמים קערה בינונית - קטנה לתוך מים רותחים שבסיר הגדול ובוחשים את המרכיבים של הבצק שנמצאים בסיר בינוני - קטן עד שתערובת תהיה אחידה ובלי גושים .
5) מוסיפים סודה עם חומץ ( שלפני- כן עירבבנו אותם ביחד בכוס נפרד במשך 2-3 דקות ) וקמח ובוחשים עד שבצק יהיה אחיד ובלי גושים 

מעבירים את הבצק לתבנית אפיה . לא לשכוח למרוח מעט חמאה על הדפנות של התבנית . מחממים תנור במשך 5 דקות על 180 מעלות ומכניסים עוגה שלנו לתנור למשך 20-25 דקות .

תבדקו עוגה בתום 20 דקות , האם היא מוכנה באמצעות דקירת גפרור יבש עד הסוף אל תוך הבצק . עם הוצאתם גפרור יבש ונקי מבצק - סימן שעוגה מוכנה . ואם לא , אז תתנו לעוגה עוד 4-5 דקות נוספות להשהות בתנור , ביצעו בדיקה נוספת , עד שגפרור יצא יבש ונקי מבצק לח שנדבק לפעמים לגפרור ואז  תוציאו  עוגה מהתנור . 

חשוב מאד לא לאפות את העוגה הזאת יותר מדי זמן , כדי שהיא לא תהיה קשה ויבשה מדי . היא צריכה לצאת מספיק רכה . 

מוציאים עוגה מהתבנית ומקררים אותה  . אפשר לקשט אותה עם אבקת סוכר או עם דברים אחרים , ואפשר להסתדר בלי קישוטים נוספים . הטעם של בצק כל- כך מיוחד שניתן לאכול את העוגה הזאת
 בלי תוספות של קרם או קישוטים שונים אחרים . 

אבל אם מתחשק לכם , אפשר למרוח קרם מלמעלה . 
אכתוב לכם שני מתכונים של קרם  שמתאים לעוגה הזאת : 

א ) קרם משמנת .
לוקחים  קופסת שמנת (200 גרם ) וחצי כוס סוכר ומערבבים עד שסוכר יינמס בתוך שמנת . כשטועמים קרם , לא צריכים  להרגיש קריסטלים של סוכר  בתוך הקרם  - צריכה להתקבל מסה אחידה .

ב) קרם מריבת חלב .
מחממים 100 גרם חמאה עד לטמפרטורת חדר ומערבבים עם חצי קופסה קנויה של ריבת חלב עד שמקבלים תערובת אחידה .

מורחים קרם מעל העוגה ומחכים שעתיים לפחות עד שהקרם ייספג היטב .זהו , אפשר לאכול את העוגה . 

בטאבון !  
 
מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על מתכון של עוגת דבש פשוטת הכנה . ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כמתכונים , עוגות , דבש , הכנה , אפיה , קמח מלא , מתכונים למתחילים , קל הכנה , מהיר , אוריגינלי