הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
מתכונים

פסטה ברוטב סלמון שמנת וצלפים


מעדן מפנק פשוט להכנה עם תוצאות נפלאות, לארוחה רומנטית או משפחתית. כולם ילקקו את האצבעות ואת המחבת!
 
המצרכים הדרושים לכארבעה סועדים:
1 חבילת פסטה פנה (צינורות חלולים בעלי קצוות אלכסוניים)
3 פרוסות סלמון טרי או לחלופין 2 חבילות של סלמון מעושן, ניתן לשלב בין מעושן וטרי
1.5 מיכלי שמנת מתוקה לבישול 15% שומן
4 כפות צלפים משומרים מסוננים
כמה גבעולי עירית קצוצה
כף חמאה
כפית מלח שטוחה, חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים.
פורסים את הסלמון לקוביות של 2 על 2 ס"מ. אם בחרתם בסלמון מעושן- קצצו אותו לפיסות קטנות.
במחבת גדולה שתכיל בהמשך את כמות הפסטה ממסים את החמאה כך שתהפוך נוזלית אך לא תיחרך. מוסיפים את קוביות הסלמון וצורבים כשתי דקות, עד שצבעו משתנה מוורוד עז לוורוד בהיר חיוור. אם בחרתם בסלמון מעושן- נוסיף אותו בסוף. מוציאים ומניחים בצלחת שימתין לתורו.
יוצקים למחבת את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש למינימום למניעת התפרקות השמנת. הרוטב יצטמצם ויסמיך. מערבבים מדי פעם, מוסיפים פפריקה, פלפל ומלח.
מוסיפים את קוביות הסלמון, הסלמון המעושן, הצלפים והעירית. בוחשים מעט ונותנים למצרכים להכיר זה את זה, להתגבש, עד שנוצרת מסיבה במחבת. טועמים. האם טעים לכם? האם מספיק מלוח?
אם עניתם "כן" על שתי השאלות, הוסיפו את הפסטה למחבת, עדיין על האש, תנו להם דקה יחד.
הגישו בקערות עמוקות עם שפע רוטב, בתיאבון!
הנאה מובטחת:) 


מה דעתך על פסטה ברוטב סלמון שמנת וצלפים ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כמתכון, סלמון, פסטה, צלפים, פינוק