הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
עוגת_תפוזים_ושקדים_כשרה_לפסח

עוגת תפוזים ושקדים לפסח.


הנה הגיעה חג הפסח והנה גם עוגה כשרה לפסח!

מצרכים:
 
200 גרם חמאה
1 ו- 1/2 כוסות סוכר
1 תפוז גדול
6 ביצים
3 וחצי כוסות שקד טבעי, פרוס דק
12 כפות קמח תפוח אדמה
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
 

אופן הכנה:
מחממים את התנור ל- 165 מעלות.
משמנים ומרפדים בנייר אפייה את תבניות האינגליש קייק.
שוטפים את קליפת התפוז, מניחים בקערה את התפוז בשלמותו ומבשלים במיקרוגל ל-2 דקות.
מעבירים את התפוז המבושל בשלמותו למעבד מזון ומרסקים אותו למחית.
מעבדים את החמאה ו-1 כוס מהסוכר במיקסר עם וו הערבול (גיטרה) קלות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (יש להימנע מהקצפה).
מפרידים את הביצים ומוסיפים לתערובת החמאה בהדרגה את החלמונים ואת מחית התפוז.
מערבלים עד שהתערובת אחידה ומעבירים אותה לקערה.
מחברים למיקסר את וו ההקצפה ומניחים בקערה את ששת החלבונים.
מקציפים מעט, מוסיפים את הסוכר שנותר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף רך ויציב.
בקערה נפרדת מערבבים את השקדים הטחונים, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפיה והמלח.
מעבירים לתערובת החמאה לסירוגין מהקצף ותערובת הקמח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים אותה לשתי התבניות ואופים 30 עד ארבעים דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא יבש.
 
 
 
 


מה דעתך על עוגת תפוזים ושקדים לפסח. ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת SSSXX1234 ב 08/04/2015 09:25 ( הפרופיל שלי ) 11תגובה לתגובהמאת נורית ב 08/04/2015 09:17מתכון טוב תגובה לתגובה