הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
עצות_לתזונת_כלב

עצות להזנה נכונה של כלבים


בחרתם את המזון המתאים לכלביכם ואתם רוצים לדעת: מה הכמות היומית הנדרשת? איך מודדים את הכמות? כמה פעמים ביום להאכיל את הכלב? לכמה זמן להשאיר לו את האוכל? את כל התשובות לשאלות אילו ועוד תקבלו במאמר הבא.
 את כמות האוכל היבש שאנחנו צריכים לתת לכלב שלנו אנחנו נוכל לדעת על פי מה שכתוב על האריזה. שם יש טבלת האכלה על פי גיל ומשקל והכמות שרשומה היא האופטימאלית לצרכיו של הכלב. בחברות המזון הטובות יש תזונאים המתמחים בתחום ואנו יכולים לסמוך עליהם ועל שנים של מחקר ופיתוח שמביאים אותם להמליץ לנו על הכמות הנדרשת.
לגבי מדידת הכמות חלק מחברות המזון מספקות כוס מדידה וניתן גם לשקול את המזון במשקל גרמים הנמצא כמעטבכל מטבח בייתי.
כמה פעמים ביום מומלץ להאכיל את כלבינו? כאן כבר קיימות דעות שונות שרובן  לדעתי מבוססות על תחושות ורגשות שלנו כבני אדם המחוזקות ע"י עינו ה"מורעבות" של הכלב המביט בנו ועל הפתגם הידוע "רעב כמו כלב".
בכדי להסביר היטב את תשובתי צריך לרענן מספר עובדות:
1. הכלב מוצאו מהזאב ובעברו הוא חי בלהקות. תכונה זאת נשמרת אצלו גם היום ומקומות בהם ישנם כלבים משוטטים ניתן לראות את התופעה בצורה בולטת.
2. הזאבים והכלבים כמותם הם ציידים ואוכלי כל, הם אוכלים בכל הזדמנות שהם מוצאים מזון, הם אוכלים ככל יכולתם בגלל שבטבע  הם אינם יודעים מתי יזכו לאכול את הארוחה הבאה.
3. קיבתם בנויה כך שהם יוכלו לעכל ולנצל את המזון שאכלו לתקופה ארוכה מהסיבה שציינתי קודם שבטבע אין להם זמני ארוכות קבועים והם לא יכולים לדעת מתי תגיע הארוחה הבאה.
4. למרות שנות הביות הרבות בהם הכלב כבר אינו חי בטבע עדיין ברוב הגזעים מנגנון הרעב ומערכת העיכול של הכלב פועלים עדיין באותה הדרך בה פעלו כשהיו בטבע, וישנם גם גזעים שהמפתחים שלהם שמרו ביודעין על התכונות האלו לצרכיהם.
5.  כשהכלב מזהה אפשרות לקבלת מזון מערכת העיכול שלו מתחילה ל"התכונן" לארוחה המתוכננת.
6.  היום אנחנו אלו שקובעים את הכמות, הזמן ומספר הארוחות ביום בהם יאכל הכלב שלנו.

לכן סביר שאם ניתן לכלב שלנו את כל הכמות לה הוא זקוק פעם אחת ביום בזמן קבוע  נקבל ( לאחר שהכלב יתרגל  לרעיון) כלב שאוכל מאוזן מפעיל את מערכת העיכול בזמן לקראת האוכל ומערכת הקיבה שלו פועלת בצורה טובה ויעילה.  
שימו לב כי בתקופת הגורות בה הוא יונק חלב מספר פעמים ביום לכן גם המעבר למזון יבש צריך להיות הדרגתי והגור צריך לאכול מספר פעמים ביום. ככל שהגור גודל אנו מפחיתים את מספר ההאכלות ומגדילים את הכמות בהתאם למומלץ.
כאן נשאלות מספר שאלות חשובות:
  1. מתי כדאי לנו להתחיל ולתת לגור מזון  יבש ובאיזו צורה?
  2. מתי אני גומלים את הגור מחלב ועוברים רק למזון יבש?
  3. מתי מעבירים את הגור למזון בוגרים.
ותשובותיי הם: הגור פוקח עיינו סביב 14 יום מיום לידתו זה הזמן להתחיל ולתת לו גם מזון יבש בשלב ראשון מרטיבים את המזון במים חמים  ומערבבים עד שמקבלים דייסה ביום יומיים  הראשונים הגורים משחקים עם  המזון ולאחר מכן מתחילים לאכול יותר ויותר ומקביל אפשר לקצר את זמני ההנקות עד לגמילת הגור מחלב. סביב גיל חמישה שבועות הגורים כבר יכולים לקבל את כל מזונם דרך המזון היבש ומומלץ בגיל הזה לגמול אותם ובכל מקרה לצמצם משמעותית את מספר הפעמים שהם ניגשים לינוק ובגיל 6 שבועות לכל היותר לגמול את הגורים לגמרי.
העברת גור למזון בוגרים היא מורכבת יותר ואין לה תשובה חד משמעית הדבר תלוי בגזע הכלב, בגילו במצבו הגופני הספציפי ועוד. ככלל כלבים קטנים וקלים במשקל אני ממליץ להעביר למזון בוגרים כבר בגיל 4 חודשים כלבים בגודל בינוני  בגיל חצי שנה עד שנה בעוד שכלבים מגזעים גדולים וכבדים בין גיל שנה לשנה וחצי . מכיוון שהמעבר שונה בין כל גזע וגזע ואפילו בין גור לגור בתוך הגזע אני ממליץ בחום להיוועץ  במגדל הגזע ממנו רכשתם את הגור ולשמוע בעצתו על סמך הניסיון שלו.


מה דעתך על עצות להזנה נכונה של כלבים ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כמזון גורים,מזון כלבים,אוכל לגור,אוכל לכלב