הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
פיצה_דלת_קלוריות

פיצה דלת קלוריות


אפשר להכין בבית פיצה טעימה וחסכונית שלא נוטפת קלוריות וקלה להכנה.
פיצה היא אולי המאכל האיטלקי הלאומי שנפוץ ביותר בכל העולם,
פירוש המילה פיצה הוא עוגה או פשטידה,אבל בדקתי ומצאתי שיש הסוברים
כי המילה פיצה מקורה מהמילה היוונית העתיקה פיתה, כמו גם בעברית,
שפירושה לחם שטוח.(ויקיפדיה), זה מזכיר לכם משהו?
אז לעניינינו:
אם מכינים פיצה, ומפחיתים את אחוזי השומן, היא יכולה להיות  אוכל
מזין ובריא,וכמובן טעים, אפשר גם להכינה  מקמח מלא  או מעורב,שמן זית וכו'
אז הנה ההצעה לפיצה דלת קלוריות:
החומרים:
1/2 קילו קמח
3 כפות שמרים,
1/4 כוס שמן
כף סוכר
1 כוס מים פושרים או חמימים,
קמצוץ מלח

לרוטב הפיצה:
קופסה קטנה של רסק עגבניות,
3 כפות שמן זית
1בצל מגורר או קצוץ דק,
אורגנו,
מלח, פלפל שחור ופפריקה
לפי הטעם,

לשכבה העליונה:
3-5 פרוסות של
גבינה צהובה 9%,
זיתים ללא חרצנים,


ההכנה:
הבצק: שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים,
מוסיפים את השמן ואת הסוכר, מערבבים, מוסיפים את המים
וממשיכים לערבב,מוסיפים גם את המלח,מתחילים ללוש בידדים כמה דקות,
עד שהבצק  נעשה אחיד וגמיש ולא נדבק לידיים.
מכסים את הקערה במכסה כלשהו,או מגבת, למשך כשעה וחצי, שעתיים,
עד שהבצק תופח ומכפיל את מימדיו.
הרוטב: מטגנים  ומזהיבים את הבצל עם השמן במחבת,
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים, מוסיפים כרבע כוס מים
וממשיכים לערבב, מוסיפים את התבלינים ואת האורגנו,
עד שהרוטב מצטמצם,אבל עדיין נוזלי.

לאחר שהבצק תפח ומוכן, וגם הרוטב, מרדדים את הבצק  לשכבה דקה,
ומעבירים לתבנית משומנת עגולה או מרובעת ,וחותכים את השאריות,
(מהן אפשר להכין עוד פיצה או עוגיות ),
מורחים את הרוטב על הבצק ביד נדיבה,
חותכים את הגבינה הצהובה לחתיכות קטנטנות ומפזרים על הרוטב,
ועליהן מפזרים את הזיתים הפרוסים לעיגולים דקים.
מכניסים לתנור המחומם ל 160-170 מעלות,
למשך כ-20 דקות בלבד, והפיצה מוכנה - בתיאבון!


מה דעתך על פיצה דלת קלוריות ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כאיך להכין פיצה, איך להפחית בקלוריות