הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
קוגל

קוגל חרדי


2 סוגים של קוגל ידועים באירועי בית הכנסת.חרדים אשכנזים קוגל מתוק והירושלמים שבמקורם ספרדים טהורים אוכלים קוגל ירושלמי חריף. שני הסוגים נהדרים בטעמם .הרי הם לפניכם
קוגל מתוק מאיטריות

מצרכים

איטריות רגילות חבילה
50גרם מחמאה
3/4 כוס סוכר חום
1 כוס צימוקים
2/3 כוס אגוזים קצוצים
1כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
1 מיכל שמנת חמותה
1/2 כוס שמן
4 ביצים


לעבודה  


לבשל האיטרית בסיר מים עם מלח
לסנן
להוסיף הביצים
לערבב
לחמם מחבת חם מאד
להוסיף
השמן והסוכר עד להשחמה
לצקת לתוך סיר האטריות
לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים
אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות
45 דקות


בתיאבון


קוגל  ירושלמי


מצרכים

400גרם איטריות דקות
1 כף שטוחה מלח
4 ביצים

1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כף פלפל חרעף
1 כף סוכר
1 כפית קינמון


לעבודה

לבשל האיטריות בסיר עם מים ומלח
לסנן ולהעביר לקערה
להוסיף הביצים ולבחוש
לחמם מחבת שתהיה חמה מאד
לצקת פנימה שמן וסוכר
להשחים על להבה גבוהה
לבחוש מדי פעם,כשהסוכר הופך לקרמל
להוסיף לאטריות ולערבב
להוסיף את כף הסוכר,הקינמון והפלפל
לבחוש ולשפר הטעם
משמנים תבנית או אינגליש קייק
ואופים בתנור שחומם מראש
בחום בינוני 180 מעלות
כ-45 דקות
ניתן להקפיא הפשטידה - הטעם לא נפגם

בתיאבון


מה דעתך על קוגל חרדי ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

נכתב ע"י sd1952
בתאריך: 13/02/2015
שרה דרומי בן 71

39 מאמרים | 105588 כניסות
 השארת תֶּשֶׁר לsd1952
אשמח לקבל תשר שיביע את התודה על ההנאה והתועלת
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!