הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
קישיים_אישיים_עם_כרובית_מוקרמת

קישיים אישיים עם כרובית מוקרמת


קישים אישיים, פשוטים מאוד להכנה, טעימים, ונראים מעולה!
מצרכים (לכ-24 מנות אישיות):

- 2 ראשי כרובית
- מיכל שמנת לאפייה
- גבינה צהובה מגוררת
- חמאה
- בצל אחד גדול
- חבילה של בצק פריך קפוא (האריזה דומה לאריזה של בצק עלים)
- תבלינים: מלח, פלפל גרוס, מוסקט ואבקת מרק עוף

מומלץ להכין בתוך תבנית סיליקון שמיועדת לאפיית מאפינס/קאפקייקס

אופן ההכנה:

1. חותכים את הכרובית לפרחים לא גדולים, ומבשלים במים רותחים בסיר במשך כ- 10 דקות. הכרובית צריכה מעט להתרכך, אבל, אבל לשמור על הצורה שלה (אין צורך לבשל "עד הסוף", כי אנחנו עוד מכניסים אותה לתנור בהמשך). בסיום הבישול הקצר, מסננים את המים.

2. בסיר נפרד (או באותו סיר שהתייבש) ממיסים חמאה ומתגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את פרחי הכרובית, ומטגנים אותם קלות.

3. מוסיפים לסיר את השמנת, ומטבלים לפי הטעם (מומלץ: מלח, פלפל גרוס, אבקת אגוז מוסקט וכפית של אבקת מרק עוף; מי שאוהב, יכול לטגן מעט שום או עשבי טיבול למיניהם).

4. מוסיפים לסיר גבינה מגוררת, ומכבים את הלהבה. אם התערובת נוזלית מידי, ניתן להסמיך עם מעט קמח או עם קורנפלור (את הקורנפלור יש להמיס קודם לכן במעט מים קרים).  

5. פורסים את גלילי הבצק הפריך, וחורצים עיגולים בגודל של קערה קטנה. משמנים תבנית של קאפקייקס/מאפינס, ומניחים במרכזה של כל גומה עיגול של בצק. הבצק אמור לרפד כל גומה, ולכסות את את כל הדופן שלה. המטרה היא ליצור מעין קלטיות שבתוכן יהיו הכרוביות עם השמנת.

6. יוצקים מהתערובת של הכרובית והשמנת לתוך כל קלטית בצק. התערובת אמורה להגיע כמעט עד לגובה הדופן של הקלטית (אנחנו רוצים שהבצק יהיה מלא כולו בתערובת, אך שהיא לא "תגלוש").

7. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, ואופים עד להזהבת הבצק.

8. מיד עם ההוצאה מהתנור מפזרים מעל כל קיש מעט גבינה מגוררת.

מגישים חם..


מה דעתך על קישיים אישיים עם כרובית מוקרמת ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כאוכל,מתכונים,קישים,קישים אישיים,כרובית,מוקרם,מתכונים חלביים,מאפים,בצק פריך