הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
קמח_מלא

לחם קצת יותר בריא -חיטה מלאה


הלחם השלישי בסדרה הוא לחם יותר בריא באותה שיטה בדיוק.
לחם מקמח מלא
מצרכים:

1 ק"ג קמח מלא ועוד קצת קמח לבן לפיזור על הלחם.
40 גר שמרים טריים או 20 גר שמרים יבשים
כ-730 גר מים תלוי בסוג הקמח.
25 גר מלח.
בעיקרון זה הכל
ניתן להוסיף מעט שמן זית 2 כפות ומעט דבש

לשים את כל החומרים בקערת המיקסר חוץ מהמלח בסדר הבא
מים
קמח
שמרים 

להפעיל את המיקסר על מהירות איטית וללכת לנוח ל5 דק
להוסיף את המלח וללכת לעיסוקיכם לעוד 10 דק .
לאחר  10 דק הבצק צריך להיות כרוך מסביב לידית הלישה.אם לא לתת לו לעבוד עוד.
הבצק יהיה רך אך לא  דביק מידי.
להוציא אותו מהקערה וללוש אותו עם מעט קמח על הדלפק ובידיים עוד דקה שתיים וזהו
להחזיר למיקסר ללא וו הלישה לעטוף את הקערה במטלית מטבח לחה וללכת  לעיסוקיכם לשעה לפחות
הבצק תפח פי שניים או שלושה מנפחו עד עכשיו ולכן יש להוציא את האויר  מהבצק ע"י מכה  בבצק
ולישה של דקה שתיים.
לחתוך את הבצק לשניים לערך וליצור שתי ככרות .הדרך הפשוטה ביותר היא להשטיח את הבצק ולקפל לשניים ושוב לקפל וליצור ככר.לכסות במגבת מטבח הלחה שוב.
להניח את יצירת המופת שלכם על גבי תבנית עם נייר אפיה.
להדליק את התנור על מקסימום לא על מצב טורבו אלה חום למעלה למטה ולהמתין עד שהלחם שוב יכפיל את נפחו
לפני שמכניסים את הלחם לתנור יש לבצע כמה חתכים של 1-2 ס"מ בלחם בעדינות עם סכין חדה מאד כדי לאלהוריד את התפיחה .ניתן לבזוק קמח למראה כפרי או להבריש בביצה לקבלת צבע.
10 דק ראשונות עלחום מקסימלי ולאחר מכן להוריד את החום ל200 לעוד 40 דק
לקרר על רשת
בתאבון
שאלות ובעיות אם  ישנן נא לרשום בתגובות
מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על לחם קצת יותר בריא -חיטה מלאה ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה