הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
ריבת-בצל

מתכון לריבת בצל


מידי פעם כשאני מזמינה פטה כבד במסעדות לרוב הוא מלווה בריבת בצל אשר תמיד מסקרנת אותי בטעמה המיוחד. בצל הוא לא פרי ובכל זאת מכינים ממנו ריבה. הנה המתכון שלי:

מה צריך?

  • קילו בצל קצוץ אבל לא דק.
  • סוכר חום - בין כוס לשתי כוסות תלוי כמה מתוק רוצים את הריבה. אני השתמשתי בסוכר לבן.
  • כוס יין אדום יבש- הכנתי עם יין לקידוש.
  • רבע כוס חומץ בלסמי – לא חייבים, אבל שמתי בכל זאת.
  • רבע כוס שמן – לא זית. אני השתמשתי בקנולה.
  • פלפל שחור גרוס.

איך מכינים?בצל קצוץ

מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא שקוף.

מוסיפים את הסוכר ומחכים שהוא ימס.

מוסיפים את היין והחומץ.

נותנים לתערובת להגיע לרתיחה.

מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס - עדיף גרוס על פני טחון וכדאי לא לוותר על זה.

מנמיכים את האש למינימום הכי קטן שיש במטבח ומבשלים שעה לפחות כאשר המטרה היא לאדות כמעט את כל הנוזלים.

ריבת בצל מתבשלת

מערבבים מידי פעם עם כף עץ.

מצננים, מעבירים לצנצנות, מאחסנים במקרר.

 

מחלקים לאנשים שאוהבים או לאלו שרוצים להרשים :)

 

הערות: הריבה משתלבת מעולה במנות של כבדי עוף ומנה של רצועות עוף מוקפצות.

מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על מתכון לריבת בצל ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת yoos ב 26/09/2014 17:00 ( הפרופיל שלי ) תודה על המתכון. חייב לנסות! תגובה לתגובהמאת מליסה ב 17/02/2012 17:00תודה רבה על המתכון. אמנם שיחקתי קצת עם הכמויות, ובלסמי אין לי כך שאולי זה יצא פחות טעים, אבל בגל מקרה זה על האש עכשיו ומריח נפלא!תגובה לתגובה

ידוע כריבה,בצל,תוספת לכבדי עוף,ריבת בצל ביתית,ריבת ביתית,איך להכין ריבה,ריבה מיוחדת שאפשר להכין בבית