הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
תחתיות_ארטישוק

תחתיות ארטישוק במילוי קציצות בקר


מתכון נהדר לתבשיל ביתי מענג המשלב תחתיות ארטישוק וקציצות בשר בקר ברוטב טעים ביותר
מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון
1 חבילה של תחתיות ארטישוק קפואות
2 בצלים
גזר מגורד בפומפיה
פלפל אדום קצוץ דק
כפית כמון (אפשר יותר למי שאוהב)
חצי כפית קארי
פלפל שחר ומלח לפי הטעם
כף קמח
ביצה
3 שיני שום (אני השתמשתי בשום כתוש קפוא)
פיטרוזיליה - כמה שאוהבים
קופסת פטריות שלמות 
כף סילאן - לא חובה
מיץ מחצי לימון
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

הוראות הכנה:

קציצות: 
1. לגרד בפומפיה בצל 1 ולסחוט נוזלים, לערבב עם הבשר
2. להוסיף לבשר ביצה, פלפל שחור ומלח ולערבב היטב
3.להוסיף כף קמח ולערבב היטב
4. להניח לתערובת הקציצות לנוח על השיש 

תחתיות ארטישוק:
להפשיר את תחתיות הארטישוק במיקרוגל עם מעט מים חמים ומיץ לימון במשך 3-4 תלוי בעוצמת המיקרוגל

הרוטב: מומלץ להכין בסיר רחב
1. לקצוץ בצל ולטגן במעט שמן זית
2. לאחר שהבצל נהיה שקוף להוסיף שום,כמון,קארי, מלח, פלפל ופיטרוזיליה, לערבב היטב
3. להוסיף פלפל ותפוח אדמה ולערבב בהדרגה
4. להוסיף פטריות ולערבב
5. לבשל במשך כחמש דקות ובהדרגה להוסיף מים (בערך 6 כוסות, תלוי ברוחב ובעומק הסיר)
6.ליצור כדורי פינג פונג ולהניח אותם בתחתיות הארטישוק
7. להניח את תחתיות הארטישוק עם קציצות הבשר בעדינות ובזהירות בסיר
8.במידה ונשארו קציצות לפזר אותן בסיר ולוודא שהמים מכסים את הקציצות
9. להוסיף את הסילאן, רצוי בזיגוג קל בנגיעות קלות על הקציצות
10.להביא לרתיחה ולהנמיך את האש
11.לבשל עם מכסה במשך 40 דקות

בתאבון!

מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על תחתיות ארטישוק במילוי קציצות בקר ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת arik5 ב 06/12/2014 22:50מתכון מוצלח לדעתי ,ואני אוהב לבבות ארטשוק עם לימון וקצת מלח. ברור לי שמי שיכין יערב לחיכו המתכון שנתת.תגובה לתגובה

ידוע כקציצות בקר,קציצות לילדים,קציצות ברוטב,קציצות בריאות, מתכון קל לקציצות,תחתיות ארטישוק במילוי בשר בקר,בשר בקר,מתכון מפורט,הקציצות הכי טעימות