או שתכתוב משהו ששווה לקרוא, או שתעשה משהו ששווה לכתוב עליו.
בנג'מין פרנקלין
שלום אורח
התחבר
/
הרשם
לוח הבקרה
הודעות
יצירת מאמר
משפחה
לייפסטייל
רוחניות
דעות
ידע
תרבות
אוכל
בריאות
ספורט
דיגיטלי
טבע
כסף
הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם?
ההרשמה
בחינם!
תחתיות ארטישוק במילוי קציצות בקר
מתכון נהדר לתבשיל ביתי מענג המשלב תחתיות ארטישוק וקציצות בשר בקר ברוטב טעים ביותר
מצרכים:
500 גרם בשר בקר טחון
1 חבילה של תחתיות ארטישוק קפואות
2 בצלים
גזר מגורד בפומפיה
פלפל אדום קצוץ דק
כפית כמון (אפשר יותר למי שאוהב)
חצי כפית קארי
פלפל שחר ומלח לפי הטעם
כף קמח
ביצה
3 שיני שום (אני השתמשתי בשום כתוש קפוא)
פיטרוזיליה - כמה שאוהבים
קופסת פטריות שלמות
כף סילאן - לא חובה
מיץ מחצי לימון
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
הוראות הכנה:
קציצות:
1. לגרד בפומפיה בצל 1 ולסחוט נוזלים, לערבב עם הבשר
2. להוסיף לבשר ביצה, פלפל שחור ומלח ולערבב היטב
3.להוסיף כף קמח ולערבב היטב
4. להניח לתערובת הקציצות לנוח על השיש
תחתיות ארטישוק:
להפשיר את תחתיות הארטישוק במיקרוגל עם מעט מים חמים ומיץ לימון במשך 3-4 תלוי בעוצמת המיקרוגל
הרוטב: מומלץ להכין בסיר רחב
1. לקצוץ בצל ולטגן במעט שמן זית
2. לאחר שהבצל נהיה שקוף להוסיף שום,כמון,קארי, מלח, פלפל ופיטרוזיליה, לערבב היטב
3. להוסיף פלפל ותפוח אדמה ולערבב בהדרגה
4. להוסיף פטריות ולערבב
5. לבשל במשך כחמש דקות ובהדרגה להוסיף מים (בערך 6 כוסות, תלוי ברוחב ובעומק הסיר)
6.ליצור כדורי פינג פונג ולהניח אותם בתחתיות הארטישוק
7. להניח את תחתיות הארטישוק עם קציצות הבשר בעדינות ובזהירות בסיר
8.במידה ונשארו קציצות לפזר אותן בסיר ולוודא שהמים מכסים את הקציצות
9. להוסיף את הסילאן, רצוי בזיגוג קל בנגיעות קלות על הקציצות
10.להביא לרתיחה ולהנמיך את האש
11.לבשל עם מכסה במשך 40 דקות
בתאבון!
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
מאמר זה טרם דורג
מרתק
מעניין
נחמד
סביר
גרוע
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
• תוספת צמחונית לפסטה /אורז
טעים, בריא (עד כמה שאפשר), צמחוני וכייפי.
0
19/05/2015 | italia
• נוגדי חימצון בטעם נפלא :-)
סלט חי ועשיר בנוגדי חימצון - כתוספת לכל ארוחה.
0
28/05/2015 | italia
מה דעתך על תחתיות ארטישוק במילוי קציצות בקר ?
תגובתך:
נא להקליד את תגובתך
כתובת אתר:
//:HTTP
שם:
נא להכניס שם
אימייל :
קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת
arik5
ב 06/12/2014 22:50
מתכון מוצלח לדעתי ,ואני אוהב לבבות ארטשוק עם לימון וקצת מלח. ברור לי שמי שיכין יערב לחיכו המתכון שנתת.
תגובה לתגובה
ידוע כקציצות בקר,קציצות לילדים,קציצות ברוטב,קציצות בריאות, מתכון קל לקציצות,תחתיות ארטישוק במילוי בשר בקר,בשר בקר,מתכון מפורט,הקציצות הכי טעימות
דיווח על מידע לא הולם
נכתב ע"י
האלכימאית
בתאריך: 24/11/2014
בת 36
240 מאמרים | 1301711 כניסות
גוגל פלוס
1 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
דירוג המאמר
61%
השארת תֶּשֶׁר להאלכימאית
הקריאה לא כוללת שירות :)
טיפ להאלכימאית
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
Tweet
תגיות
אוכל
אוכל ביתי
אוכל בריא
חורף
מאמרים קשורים
שקר הג'אנק פוד הגדול
מתכון למרק בטטה מוקרם
מרק אפונה ירוקה
מרק עוף
פאטיס- לביבות תפו"א הודיות במילוי עוף
שווה קריאה
ההתלבטות הבלתי נגמרת...
חיי משפחה מנקודת מבט של ילד אומנה
תחושת הדחיפות בלהיות עם עצמי...
הישרדות, עייפות רגשית ומה שביניהם
דור הטאבלט והאקסבוקס