הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
בקלוואה_של_פסח

בקלוואה של פסח


רגע לפני שנגמר החג ואנחנו נתקעים עם חבילת מצות.... מתכון כיפי לסופשבוע האחרון של פסח. את הבקלוואה מכינים יומיים מראש, ומקררים שעתיים לפני ההגשה.
מצרכים:
5 מצות
1 כוס מים
1.5 כוסות סוכר לבן
1/3 כוס מיץ לימון
75 גרם מרגרינה מומסת
למילוי- 2.5 כוסות מיקס אגוזים לא מומתקים/מומלחים, קלויים וקצוצים
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית שטוחה קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה, לא כולם אוהבים את הטעם)

 אופן הכנה-
מרטיבים את המצות ועוטפים במגבת לחה למשך שעתיים. המצות יתרככו מספיק בשביל להרכיב את הבקלוואה בלי להישבר. 
מחממים את המים עם הסוכר מעל הגז בבעבוע עדין במשך רבע שעה עד להמסת הסוכר. מוסיפים את מיץ הלימון, מורידים מהאש ולאחר צינון קל מכניסים למקרר. 
​בקערה מערבבים את כל חומרי המלית. 
מוציאים מצה מהמגבת ועוברים עליה בעדינות עם מערוך פעם אחת. מסובבים 90 מעלות ועוברים פעם נוספת על המצה. מניחים בתבנית משומנת ומורחים מעל מרגרינה. 
​מפזרים בערך 5 כפות מהמלית ו3 כפות מהסירופ, מוציאים מצה נוספת מהמגבת, עוברים עליה עם המערוך ומניחים מעל. מורחים במרגרינה ומפזרים מהמלית ומהסירופ, כך עד שמגיעים למצה האחרונה. עוברים עליה עם המערוך, מניחים מעל הבקלוואה ומהדקים. מורחים במרגרינה ומכניסים לתנור לאפייה, 25 דקות ב180 מעלות. 
בתום האפייה מוציאים את הבקלוואה מהתנור ומוזגים מעליה את ה​סירופ הקר. חשוב למזוג מלמעלה כך שהסירופ יחלחל לכל השכבות. 
מצננים, מכסים ושומרים במקום מוצל למשך יומיים. שעתיים לפני ההגשה מקררים במקרר להגברת הטעמים. 
​שיהיה בתאבון!
 
 


מה דעתך על בקלוואה של פסח ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה