פסימיסט רואה קושי בהזדמנות. אופטימיסט רואה את ההזדמנות בקושי
וינסטון צ´רצ´יל
שלום אורח
התחבר
/
הרשם
לוח הבקרה
הודעות
יצירת מאמר
משפחה
לייפסטייל
רוחניות
דעות
ידע
תרבות
אוכל
בריאות
ספורט
דיגיטלי
טבע
כסף
הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם?
ההרשמה
בחינם!
בקלוואה של פסח
רגע לפני שנגמר החג ואנחנו נתקעים עם חבילת מצות.... מתכון כיפי לסופשבוע האחרון של פסח. את הבקלוואה מכינים יומיים מראש, ומקררים שעתיים לפני ההגשה.
מצרכים:
5 מצות
1 כוס מים
1.5 כוסות סוכר לבן
1/3 כוס מיץ לימון
75 גרם מרגרינה מומסת
למילוי- 2.5 כוסות מיקס אגוזים לא מומתקים/מומלחים, קלויים וקצוצים
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית שטוחה קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה, לא כולם אוהבים את הטעם)
אופן הכנה-
מרטיבים את המצות ועוטפים במגבת לחה למשך שעתיים. המצות יתרככו מספיק בשביל להרכיב את הבקלוואה בלי להישבר.
מחממים את המים עם הסוכר מעל הגז בבעבוע עדין במשך רבע שעה עד להמסת הסוכר. מוסיפים את מיץ הלימון, מורידים מהאש ולאחר צינון קל מכניסים למקרר.
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית.
מוציאים מצה מהמגבת ועוברים עליה בעדינות עם מערוך פעם אחת. מסובבים 90 מעלות ועוברים פעם נוספת על המצה. מניחים בתבנית משומנת ומורחים מעל מרגרינה.
מפזרים בערך 5 כפות מהמלית ו3 כפות מהסירופ, מוציאים מצה נוספת מהמגבת, עוברים עליה עם המערוך ומניחים מעל. מורחים במרגרינה ומפזרים מהמלית ומהסירופ, כך עד שמגיעים למצה האחרונה. עוברים עליה עם המערוך, מניחים מעל הבקלוואה ומהדקים. מורחים במרגרינה ומכניסים לתנור לאפייה, 25 דקות ב180 מעלות.
בתום האפייה מוציאים את הבקלוואה מהתנור ומוזגים מעליה את הסירופ הקר. חשוב למזוג מלמעלה כך שהסירופ יחלחל לכל השכבות.
מצננים, מכסים ושומרים במקום מוצל למשך יומיים. שעתיים לפני ההגשה מקררים במקרר להגברת הטעמים.
שיהיה בתאבון!
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
• הצעות למאכלים לתינוקות/פעוטות
בתקופה שבתי החלה לאכול מוצקים מידי יום שברתי את...
0
20/07/2013 | האלכימאית
• חומוס בכייף
כשרוצים ארוחה קלילה או סתם אין חשק לבשל ולהשקיע,...
0
20/07/2013 | האלכימאית
מה דעתך על בקלוואה של פסח ?
תגובתך:
נא להקליד את תגובתך
כתובת אתר:
//:HTTP
שם:
נא להכניס שם
אימייל :
קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
דיווח על מידע לא הולם
נכתב ע"י
בתאל
בתאריך: 10/04/2015
בת אל
2 מאמרים | 3654 כניסות
0 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
דירוג המאמר
60%
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
Tweet
מאמרים קשורים
כבדי עוף על מצע פירה
כריך סלמי
לביבות בטטה (כמעט) ללא שמן
מתכון להכנת פיצה
מתכון לפלוב
שווה קריאה
שימוש עצמי בסמים קשים
סיפורים עם מוסר השכל יהודי
כשילדים פוגשים חנות ממתקים
טיפ למלצר
אמא מושלמת זו לא אני!