הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
מתכון-לפלוב

מתכון לפלוב


פלוב הוא תבשיל המשלב בין גזר, עוף או בשר ואורז. ידוע כמאכל הלאומי של הבוכרים, אהוב על כל העדות. אוכל עממי, פשוט וטעים.

זמן הכנה : שעתיים

רמת קושי: בינוני

חומרים:

  • 2 וחצי כוסות אורז עגול/אורז ריזוטוהכנת פלוב
  • 3-4 שיני שום
  • 3-4 עלי דפנה
  • בצל גדול
  • 2 גזרים גדולים (אפשר אפילו 3)
  • 300-500 גרם בשר/עוף חתוך לקוביות 4*4 ס"מ בערך(כך שכל חתיכת בשר תהיה בגודל של ביס)
  • 2/3 כוס שמן

הערה: את הפלוב מכינים בסיר עם דפנות עבות/ ברוסית זה נקרא "קזאן".

 

אופן ההכנה

  • קוצצים בצל דק, לא דק מידי. ומתחילים לטגן עם מעט שמן בסיר עם דפנות עבות. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הבשר, מגבירים את האש ו"סוגרים" אותו בטיגון מכל הצדדים. מוסיפים את יתרת השמן.

*ניתן תחילה לטגן את הבשר ולאחר מכן להוסיף את הבצל.

  1. מכסים עם מכסה על אש קטנה  ונותנים לבשר להתבשל:
  2. 20 דקות לפחות במקרה של עוף,
  3.  30-40 דקות במקרה של הודו אדום,
  4.  שעה – שעה וחצי במקרה של בשר בקר.

בודקים מידי כמה דקות מה מצב הבשר ואם נראה שחסר נוזלים ניתן להוסיף מעט מים פושרים.

  1. בזמן שהבשר מתבשל שוטפים היטב את האורז ומשרים אותו 
    פלוב שלב ראשון
  2. הבשר עדין מתבשל וזה הזמן לגרד את הגזר על פומפייה. רצוי בצורה גסה.
    פלוב שלב שני
  3. עבר הזמן של הבישול בשר? כעת נוסיף את הגזר מעל הבשר. מכאן והלאה לא מערבבים עד שהפלוב מוכן. מצפים את הגזר מעל הבשר בצורה שווה. מכסים. לאחר 3-5 דקות מניחים מעל הגזר עלי דפנה שהכנו מראש ושיני שום (אפשר עם קליפה, אני שמתי בלי) מכסים לעוד עשר דקות.
    פלוב שלב שלישי
  4. כעת מוסיפים את האורז שעבר השריה של לפחות 15 דקות. מצפים את הגזר בשכבת האורז במידה שווה.
    פלוב שלב רביעי
  5. מים. מוסיפים מים כך שיהיה והבדל של 2 ס"מ גובה בין האורז למים. המים מכסים את האורז.
    פלוב שלב חמישי
  6. מכסים את הסיר עם מכסה.
  7. מבשלים 20 דקות. ניתן לבדוק מידי פעם שהמים "נעלמים" , מקסימום 20 דקות. כעת לוקחים כף עץ ומשתמשים בידית שלה ועושים "ארובות" בתבשיל הנפלא שלנו. בארובות ניתן לראות שיש עוד קצת מים.
    פלוב שלב שביעי
  8. מבשלים עוד 20 דקות עם מכסה סגור על אש קטנה עם מכסה סגור
  9. מכבים את האש.
  10. אם יש סבלנות מחכים 15 דקות כשהסיר סגור וסופג עוד טעמים נפלאים  ואז מערבבים או

מערבבים קודם ואז סוגרים את הסיר לעוד 15 דקות שיעמוד על הכיריים וינוח. בשלב הערבוב יתכן ונגלה כי התחתית מעט נשרפה וגם הבשר- זה קרנצ'י וטעים.

  • הפלוב הכי טעים אחרי שעמד שעה אחרי הבישול ותפס טעמים. בתאבון!!!
מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על מתכון לפלוב ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת ניקול ב 10/01/2015 17:52המתכון נראה מעולה !!! אבל אני לא ודעת מה זאת אומרת ארובות ?תגובה לתגובהמאת מיכל ב 26/09/2014 15:27האם בזמן "בישול הבשר" שאמור לקחת שעה- שעה וחצי, צריך להוסיף לבשר מים? או שהוא אמור להתבשל רק עם הבצל והשמן במשך כל הזמן הזה?תגובה לתגובהמאת קרן ב 01/10/2013 19:08 בדיוק עכשיו אני רציתי להכין את המתכון הנהדר הזה .. אבל איך אפשר לעשות שהפלוב יהיה צהוב יותר נכון האורז עצמו .. תודה .. תגובה לתגובהמאת אורית ב 10/04/2013 05:30תבלינים? מלח פלפל? כמון? צריך??תגובה לתגובהבתגובה לאורית מאת האלכימאית ב 17/04/2013 20:05 ( הפרופיל שלי ) מלח גס לפזר בסוף הבישול פלפל שחור אני מוסיפה מעט עם הבשר בהתחלה כמון אפשר להוסיף למי שאוהב, אני לא מוסיפה מאת זלינה ב 07/02/2013 08:31יאמיייי אין על המאכל הזה בעולם הכי טעים שיש אני קווקזית וזה גם מאכל של קווקזים מאוד מאוד טעים...תודה על המתכון .:)))תגובה לתגובהבתגובה לזלינה מאת האלכימאית ב 07/02/2013 10:25 ( הפרופיל שלי ) שמחה שאהבת :) אם יש לך הצעות לשיפורים במתכון, מוזמנת להוסיף!מאת עדי ב 06/02/2013 14:21האם צריך להוסיף לאחר האורז מים כשהם כבר רתחו. הוספתי מים פושרים ואין סיכוי שהם יתנדפו תוך 20 דקות..תגובה לתגובהבתגובה לעדי מאת האלכימאית ב 07/02/2013 10:25 ( הפרופיל שלי ) היי עדי, אני לא מוסיפה מים יתכן וזמן הבישול משתנה, גם לאחר שמכבים את האש הטעמים ממשיכים להספג, לא סתם את הפלוב אוכלים לאחר כמה שעות שעמד בצדמאת אל ב 18/12/2012 19:53דומה לפאייה בעיקרוןתגובה לתגובה

ידוע כאוכל עממי,מתכון לפלוב,מתכון פשוט של פלוב,מאכל רוסי,אוכל רוסי,מתכונים עם אורז,אוכל טעים,פלוב,אוכל בוכרי