הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
ריבת_מישמש

ריבת מישמש


העונה כל כך קצרה,מהרו להכין ריבת משמשים

לא בכל שנה אני מספיקה להכין ריבת מישמש

(בכל פעם שהתקשרתי לאבשלום קור הוא לא עונה,עד היום לא ברור מה נכון לומר או לכתוב,מישמיש או מישמש ...הכל בסדר..)
העונה כל כך קצרה ונגמרת מהר עוד לפני שהספקנו לראות שהם כאן...המישמישמישמיש
וזוהי אחת הריבות האהובות עליי
הטעם שלה לגמרי אריסטוקרטי
גם חמוץ וגם מתוק
שילוב נפלא עם עוקץ בטעם
ועם עוד כמה תוספות לטעם זה בהחלט מעדן

ובחיי שזה קל קל קל להכין
בדרך כלל אני  מכינה 1 קילו של פרי..בהחלט מספיק ועדיף שייגמר מהר
אחרת...זוללים שוב ושוב ושוב...
הפעם קניתי יותר ולהלן המתכון

2 ק"ג מישמש
1.5 ק"ג סוכר
1 לימון
כף שטוחה של ערק
והסודות שלי

כמובן שקודם משרים במים וחומץ כמה דקות כדי שהפרי יהיה נקי
פותחים את הפרי שוטפים היטב ושמים במסננת שיירדו כל המים
לאחר מכן לוקחים סיר גדול ושיהיה סיר כבד
שופכים פרי וסוכר לסירוגין כדי שהסוכר ייגע בכל הפרי
ומניחים בצד לפחות לחמש שעות או יותר

 

לאחר מכן מבשלים על אש קטנה כשעתיים וכל הזמן מערבבים בעדינות
(כן,אני אוהבת לבשל את הריבות שלי בלי מים בכלל ועל אש קטנה הרבה זמן/טיפ אחד)
אחרי שעתיים מכניסה לתוך הריבה 3-4 פרוסות לימון וסוחטת פנימה את החצי השני
כל זמן שיש קצף אנחנו מורידים אותו בעדינות
ברגע שהריבה מתחילה להוציא בועות אני מכבה את האש
מניחה לה להתקרר ומכניסה למקרר ללילה
(לילה במקרר נותן לריבה לפרק את כל הטעמים שלה בצורה נפלאה/טיפ שני)
למחרת אנחנו שוב מחממים את הריבה ומביאים בהדרגה לכמעט רתיחה
ברגע שיש דיי הרבה בועות מוסיפים כף ערק,מערבבים נותנים רתיחה של פחות מדקה
על אש גבוהה ומכבים את האש!!!
הריבה מוכנה ומה שנותר זה למלא צנצנות מעוקרות להפוך אותן,לתת להן להתקרר
ולאכסן
הריבה נשמרת זמן רב אך כשפותחים צנצנת כאמור רצוי לשמור במקרר
בהצלחה ובתאבון!!!


 


מה דעתך על ריבת מישמש ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כמישמש
נכתב ע"י aliya
בתאריך: 21/05/2017
aliya

17 מאמרים | 28721 כניסות
 השארת תֶּשֶׁר לaliya
תודה על התשר
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!