מצרכים ל-15 פנקייק: 140 גרם (1 כוס) קמח תופח 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל שלמה 240 מ”ל (1 כוס) רוויון 70 גרם (1/3 כוס) סוכר 30 גרם חמאה מומסת 1 ביצה גדולה לטיגון והגשה: מעט חמאה סירופ מייפל אופן ההכנה 1. מערבבים את כל החומרים בקערה. 2. מחממים מחבת בעלת תחתית מצופה (בסגנון טפלון או אוקולון) עם מעט חמאה, יוצקים חצי מצקת לכל פנקייק ומטגנים בכל פעם 3-2 פנקייקס לפי גודל המחבת. במידת הצורך מוסיפים עוד חמאה. 3. מגישים חם עם סירופ מייפל.