הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
בצק_פיצה

בצק נפלא ללחמים ופיצות


הבצק הזה משמש גם לאפיית לחמים קלילים ואורירים וגם כמובן לפיצות בתבנית
מצרכים:

1 ק"ג קמח לבן רגיל
700 ג"ר מים פושרים
4 כפות שמן זית
24 גר מלח
10 גר שמרים יבשים או 20 גר שמרים טריים מפוררים.

יש לתכנן את הארוחה יום קודם .רצוי מאד 26 שעות קודם.

בקערה או בקערת המיקסר לערבב את השמרים עם הקמח
להוסיף את המים תוך כדי ערבוב להוסיף את השמן לערבב עוד כדקה ולהוסיף את המלח.
לערבב עד ליצירת בצק אחיד.
להוציא את הבצק (צריך להיות רך מאד ודביק.
להעביר למשטח מקומח היטב
כעת יש לזכור פרט חשוב 
לא לכסח את הבצק.יש להתייחס אליו בעדינות .
להשטיח אותו בעדינות ולהתחיל לקפל כל פעם לשניים עד יצירת כדור
לחזור על הפעולה פעמיים שלוש לא צריך יותר (לדאוג תמיד לקמוח המשטח אם צריך)
לתת לנוח כ15 דק
לחזור על פעולת הקיפולים שוב .
לכדרר את הבצק.אמור לא להיות כל כך דביק בשלב זה.
להניח בתוך קערת זכוכית גדולה משומנת בשמן זית ולאטום אותה בניילון נצמד.
להכניס למקרר ל24 שעות
כן כן הטריק הזה עושה את כל ההבדל.
להוציא את הבצק ולתת לו להגיע לטמפרטורת החדר כמעט.
עכשיו יש לכם שתי אופציות.
לחלק את הבצק לשניים למי שלא אוהב פיצה עבה מאד או להשאיר ליצירת פיצה עבה מאד.
להוציא את הבצק על משטח מקומח היטב
בעדינות עם קצות האצבעות להשטיח את הבצק.
תחילה מהצדדים ולאחר מכן באמצע.
להפוך ולחזור על הפעולה.
תבנית אפיה של התנור עם נייר אפיה משומן בשמן זית
להניח בעדינות את הבצק המשטח שלנו על התבנית.
שיטה טובה היא להניח את הבצק על הזרוע ולתמוך עם היד השניה.
לסדר את הבצק בעדינות בתבנית עם קצות האצבעות דבר הגורם לשקעים רצויים על הבצק.
כעת שימו כל מה שתרצו על הבצק.
לתנור 250 מעלות ל20 דק
השתמשו בדימיון ליצירת פיצות מגניבות.
מאותו הבצק ניתן ליצור כדורים ללחם (2 כיכרות קטנים)
בתאבון

נ.ב
כיתבו דעות, הערות ובקשות


מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על בצק נפלא ללחמים ופיצות ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה