הכלל הבסיסי בכתיבה הוא להשאיר בחוץ את החלקים שהקורא מדלג עליהם.
אלמור לאונרד
שלום אורח
התחבר
/
הרשם
לוח הבקרה
הודעות
יצירת מאמר
משפחה
לייפסטייל
רוחניות
דעות
ידע
תרבות
אוכל
בריאות
ספורט
דיגיטלי
טבע
כסף
הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם?
ההרשמה
בחינם!
בצק נפלא ללחמים ופיצות
הבצק הזה משמש גם לאפיית לחמים קלילים ואורירים וגם כמובן לפיצות בתבנית
מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן רגיל
700 ג"ר מים פושרים
4 כפות שמן זית
24 גר מלח
10 גר שמרים יבשים או 20 גר שמרים טריים מפוררים.
יש לתכנן את הארוחה יום קודם .רצוי מאד 26 שעות קודם.
בקערה או בקערת המיקסר לערבב את השמרים עם הקמח
להוסיף את המים תוך כדי ערבוב להוסיף את השמן לערבב עוד כדקה ולהוסיף את המלח.
לערבב עד ליצירת בצק אחיד.
להוציא את הבצק (צריך להיות רך מאד ודביק.
להעביר למשטח מקומח היטב
כעת יש לזכור פרט חשוב
לא לכסח את הבצק.יש להתייחס אליו בעדינות .
להשטיח אותו בעדינות ולהתחיל לקפל כל פעם לשניים עד יצירת כדור
לחזור על הפעולה פעמיים שלוש לא צריך יותר (לדאוג תמיד לקמוח המשטח אם צריך)
לתת לנוח כ15 דק
לחזור על פעולת הקיפולים שוב .
לכדרר את הבצק.אמור לא להיות כל כך דביק בשלב זה.
להניח בתוך קערת זכוכית גדולה משומנת בשמן זית ולאטום אותה בניילון נצמד.
להכניס למקרר ל24 שעות
כן כן הטריק הזה עושה את כל ההבדל.
להוציא את הבצק ולתת לו להגיע לטמפרטורת החדר כמעט.
עכשיו יש לכם שתי אופציות.
לחלק את הבצק לשניים למי שלא אוהב פיצה עבה מאד או להשאיר ליצירת פיצה עבה מאד.
להוציא את הבצק על משטח מקומח היטב
בעדינות עם קצות האצבעות להשטיח את הבצק.
תחילה מהצדדים ולאחר מכן באמצע.
להפוך ולחזור על הפעולה.
תבנית אפיה של התנור עם נייר אפיה משומן בשמן זית
להניח בעדינות את הבצק המשטח שלנו על התבנית.
שיטה טובה היא להניח את הבצק על הזרוע ולתמוך עם היד השניה.
לסדר את הבצק בעדינות בתבנית עם קצות האצבעות דבר הגורם לשקעים רצויים על הבצק.
כעת שימו כל מה שתרצו על הבצק.
לתנור 250 מעלות ל20 דק
השתמשו בדימיון ליצירת פיצות מגניבות.
מאותו הבצק ניתן ליצור כדורים ללחם
(2 כיכרות קטנים)
בתאבון
נ.ב
כיתבו דעות, הערות ובקשות
מאמר זה טרם דורג
מרתק
מעניין
נחמד
סביר
גרוע
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
• הצעות למאכלים לתינוקות/פעוטות
בתקופה שבתי החלה לאכול מוצקים מידי יום שברתי את...
0
20/07/2013 | האלכימאית
• חומוס בכייף
כשרוצים ארוחה קלילה או סתם אין חשק לבשל ולהשקיע,...
0
20/07/2013 | האלכימאית
מה דעתך על בצק נפלא ללחמים ופיצות ?
תגובתך:
נא להקליד את תגובתך
כתובת אתר:
//:HTTP
שם:
נא להכניס שם
אימייל :
קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
דיווח על מידע לא הולם
נכתב ע"י
החיידק
בתאריך: 22/11/2013
אבי בן 60
9 מאמרים | 24882 כניסות
מאמר זה נקרא 1328 פעמים
0 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
דירוג המאמר
60%
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
Tweet
מאמרים קשורים
כבדי עוף על מצע פירה
כריך סלמי
לביבות בטטה (כמעט) ללא שמן
מתכון להכנת פיצה
מתכון לפלוב
שווה קריאה
יומן היריון - חרדה לפני לידה
לידה מכוכב אחר
עניין של זמן 8 - יהוה, סודות הידע הקדום
התמודדות עם חסמי הצלחה
הבישול שלי לא טעים.... האמנם?