הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
לבשל_עם_מתכונים

לבשל עם מתכונים


בנושא בישול באמצעות מתכונים
מי לא אוהב לאכול ? איש אינו עונה. ואלו שלא כל כך אוהבים לאכול, אינם יכולים לענות. התינוקות כמובן. להם יש טעם שונה המובן רק להם. אוכל  ומתכונים הם  נושאים המעניינים בדרך כלל נשים, עקרות בית וטבחים. גברים בתחום הזה הנם מיעוט. אבל כולם אוהבים את התוצאות. אוכל  טעים בצלחת. ישנם המוני ספרי בישול מכל הסוגים המספקים מתכונים על גבי מתכונים בכל הטעמים, הריחות והצבעים. תוכלו למצוא לדוגמה ספרי בישול איטלקי, צרפתי, מצרי, מרוקאי, תוניסאי, טריפוליטני, אשכנזי, ספרדי ועוד ועוד ספרים עמוסי מתכונים. מי מאיתנו שאינו אוהב או יודע לבשל יוכל להשתמש בהדרכות  ובמתכונים המופיעים בספרי הבישול הללו וליהנות גם הוא מחוויית הבישול הנהדרת המתלווה לתהליך. אין ספק   שהבילוי במטבח פותח לנו צוהר נרחב לטווח בלתי נדלה של חוויות בלתי נשכחות.  כדי להכין מאכל מתוך  ספר מתכונים כלשהו,חייבים לרוץ לשוק הקרוב ולהתחיל במסע קניות מהמם בפני עצמו. הירקות , הפירות, השמנים,התבלינים וכל הקטניות הללו שרק ממתינים שמישהו ישלח יד ויאספם אל חיקו ואל מטבחו. לאחר הקניות אתם חוזרים הביתה ובידכם סל עמוס בכל טוב הארץ ומתחילים כמובן לבשל.   אתם מד בספר הבישול והמתכונים הטריפולטני ומחפשים את התבשיל אותו חלמתם להכין מזה עידן. ופותחים בהכנתו. מטגנים, מאדים, מוסיפים תבלינים ואת כל יתר מרכיבי המתכונים והנה מתבשל לו התבשיל המריח הזה על האש הנמוכה כמצוות המתכון. והניחוח - ברור שהוא משגע לכם את חמשת החושים ואף את החוש השישי המזהיר אתכם לבל תגזימו בטעימות. בינתיים אתם מעמידים קומקום מים על האש בתקווה נואשת שירתח בכל המהירות האפשרית, לשם הכנת כוס קפה שחור ומהביל שיעסיק אתכם בלווי  פרוסת העוגה הנהדרת שהכנתם לא מכבר. השכנים הנכנסים לשיחת רעים תמימה, מתכבדים אף הם תוך שהם מרימים את מכסה הסיר ומתפעלים מתכולתו המגרה.הם מוזמנים כמובן להישאר לארוחה. הרי לא תשלחו אותם בלא כלום.ועד שיתבשל לו המאכל המטמטם הזה, החלטתם להכין כתוספת, גם כמה סלטים מבושלים. ישנו כמובן סלט העגבניות הטעים אותו אתם מכינים מדי שבוע בשבוע, כי איש במשפחתכם אינו מוכן לוותר עליו. אז אתם מתחילים בקילוף הררי שום וקיצוצו לפרוסות. לאחר מכן מטגנים אותו בשמן חם על אש נמוכה בתוספת כמה וכמה פלפלים ירוקים חריפים כגיהינום  ומשהשחימו, אתם מוסיפים כמות נכבדה של עגבניות קצוצות ללא המיצים ומניחים לסלט הזה להתבשל לאטו . עוברים לסלט הבא. סלט כרוב כמובן וכן הלאה לכל הסלטים. ומה בדבר קוסקוס כתוספת ? אין ספק שאתם לא מתעצלים ומתחילים בהכנתו. ומי שמעדיף דווקא לאפות לחמים לאכילה עם התבשיל מתחיל  לנפות את  הקמח ולהתפיח את הבצק. אתם מופתעים מהעשייה הברוכה המתהווה במטבחכם הנעים ומפתחים הנאה ממנה. מעודכם לא חלמתם כי מתכונים אינם אלא פתח קטן לעולם עשיר ומהנה כל כך.מה גם שהחברותא כה מעניינת .


מה דעתך על לבשל עם מתכונים ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה