הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
לחם

לחם אמיתי בהכנה בייתית


אני פותח כאן בסדרת כתבות על לחמים ביתיים .אשר תביא לכם אושר הביתה במלוא מובן המילה.אין כמו לחם בייתי טרי ,טעים ובריא. זה הרבה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים,תאמינו לי ,כבר למעלה מ20 שנה אני אופה לחמים לי ולאחרים בקלות רבה. חשבתי על לפתוח סדנאות אבל אין לי מושג אם יש ביקוש .......
ובכן לחם טוב הוא למעשה דבר מאד פשוט להכנה ואינו גוזל  זמן יקר.מבטיח לכם כי לאחר הנסיון הראשון לא תרצו לקנות לחם בשום מקום...כולל לא במאפיות הנחשבות.
מה  צריך שיהיה בבית?
כבר יש לכם כמעט הכל....תנור יש? מיקסר יש? תבנית אפיה יש? משקל מטבח יש? נייר אפיה יש? אז יש לכם אפשרות להכין לחמים.
נתחיל מהלחם הפשוט ביותר ונתקדם בכל כתבה קדימה עד ללחמי בריאות נפלאים ולחמי שאור שהם גולת הכותרת.
הכמויות הן לשני לחמים די גדולים כדי שתוכלו להקפיא (אם יש לכם בבית מכונת פריסה פשוטה תוכלו לפרוס את הלחמים ולהקפיא פרוס)

לחם לבן רגיל
מצרכים:

1 ק"ג קמח לבן או קמח לחם 
40 גר שמרים טריים או 20 גר שמרים יבשים
כ-600 גר מים תלוי בסוג הקמח.(ככל שהקמח לבן יותר צריך פחות מים)
25 גר מלח.
בעיקרון זה הכל
ניתן להוסיף מעט שמן זית 2 כפות ומעט סוכר (לא חובה)

לשים את כל החומרים בקערת המיקסר חוץ מהמלח בסדר הבא
מים
קמח שמרים 
להפעיל את המיקסר על מהירות איטית וללכת לנוח ל5 דק
להוסיף את המלח וללכת לעיסוקיכם לעוד 10 דק .
לאחר  10 דק הבצק צריך להיות כרוך מסביב לידית הלישה.
הבצק יהיה רך אך לא  דביק מידי.
להוציא אותו מהקערה וללוש אותו עם מעט קמח על הדלפק ובידיים עוד דקה שתיים וזהו
להחזיר למיקסר ללא וו הלישה לעטוף את הקערה במטלית מטבח לחה וללכת  לעיסוקיכם לשעה לפחות
הבצק תפח פי שניים או שלושה מנפחו עד עכשיו ולכן יש להוציא את האויר  מהבצק ע"י מכה  בבצק
ולישה של דקה שתיים.
לחתוך את הבצק לשניים לערך וליצור שתי ככרות .הדרך הפשוטה ביותר היא להשטיח את הבצק ולקפל לשניים ושוב לקפל וליצור ככר.לכסות במגבת מטבח הלחה שוב.
להניח את יצירת המופת שלכם על גבי תבנית עם נייר אפיה.
להדליק את התנור על מקסימום לא על מצב טורבו אלה חום למעלה למטה ולהמתין עד שהלחם שוב יכפיל את נפחו
לפני שמכניסים את הלחם לתנור יש לבצע כמה חתכים של 1-2 ס"מ בלחם בעדינות עם סכין חדה מאד כדי לאלהוריד את התפיחה .ניתן לבזוק קמח למראה כפרי או להבריש בביצה לקבלת צבע.
10 דק ראשונות עלחום מקסימלי ולאחר מכן להוריד את החום ל200 לעוד 30 דק
לקרר על רשת כלשהיא
בתאבון
שאלות ובעיות אם  ישנן נא לרשום בתגובות



מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על לחם אמיתי בהכנה בייתית ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה