אלמלא הייתי כותב כדי לרוקן את מוחי, הייתי משתגע.
לורד ג'ורג' ביירון
שלום אורח
התחבר
/
הרשם
לוח הבקרה
הודעות
יצירת מאמר
משפחה
לייפסטייל
רוחניות
דעות
ידע
תרבות
אוכל
בריאות
ספורט
דיגיטלי
טבע
כסף
הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם?
ההרשמה
בחינם!
לחם למתקדמים
אחרי שהבנתם איך עושים לחם פשוט ,חלה ולחם מקמח מלא נתקדם שלב .
הלחמים הפשוטים לכאורה שהצגתי בפעמים הקודמות הם בסיס לכל לחם שתרצו.
היו יצירתיים.
שחקו עם שלובי קמחים.
זכרו: ככל שהקמח מלא יותר צריך קצת יותר מים.
קמח שיפון למשל צורך הרבה יותר מים.הוסיפו אותו לקמח לבן במינון לא רב עד שתהיו מיומנים בכמויות
השתמשו בתוספות כגון גרעיני חמניה ,שומשום,עגבניות מיובשות וכו.
היום נלמד עקרון פשוט אחד שעושה את הלחם הרבה יותר טעים .
כדי לשפר את טעמו של הלחם ניתן להכין מחמצת הכנה ללחם הנקראת poolish
קחו 200 גר קמח ו200 גר מים הוסיפו מעט שמרים ממש כמה גרמים בודדים ערבבו אותם בקערה וכסו במגבת לחה.הניחו בצד .
יש להכין את הpoolish לפחות 12 שעות קודם להכנת הלחם.
מהמתכונים שנתתי לכם (חוץ מהחלה) הפחיתו 200 גר מהקמח ו200 גר מהמים והכינו את הלחם כרגיל בתוספת הpoolish.
בתאבון
שאלות טענות ומענות נא לרשום בתגובות,אענה בשמחה
מאמר זה טרם דורג
מרתק
מעניין
נחמד
סביר
גרוע
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
• הצעות למאכלים לתינוקות/פעוטות
בתקופה שבתי החלה לאכול מוצקים מידי יום שברתי את...
0
20/07/2013 | האלכימאית
• חומוס בכייף
כשרוצים ארוחה קלילה או סתם אין חשק לבשל ולהשקיע,...
0
20/07/2013 | האלכימאית
מה דעתך על לחם למתקדמים ?
תגובתך:
נא להקליד את תגובתך
כתובת אתר:
//:HTTP
שם:
נא להכניס שם
אימייל :
קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
דיווח על מידע לא הולם
נכתב ע"י
החיידק
בתאריך: 02/11/2013
אבי בן 60
9 מאמרים | 24879 כניסות
מאמר זה נקרא 1400 פעמים
0 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
דירוג המאמר
28%
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
Tweet
מאמרים קשורים
כבדי עוף על מצע פירה
כריך סלמי
לביבות בטטה (כמעט) ללא שמן
מתכון להכנת פיצה
מתכון לפלוב
שווה קריאה
יומן היריון - חרדה לפני לידה
לידה מכוכב אחר
עניין של זמן 8 - יהוה, סודות הידע הקדום
התמודדות עם חסמי הצלחה
הבישול שלי לא טעים.... האמנם?