הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
פוליש

לחם למתקדמים


אחרי שהבנתם איך עושים לחם פשוט ,חלה ולחם מקמח מלא נתקדם שלב .
הלחמים הפשוטים לכאורה שהצגתי בפעמים הקודמות הם בסיס לכל לחם שתרצו.
היו יצירתיים.
שחקו עם שלובי קמחים.
זכרו: ככל שהקמח מלא יותר צריך קצת יותר מים.
קמח שיפון למשל צורך הרבה יותר מים.הוסיפו אותו לקמח לבן במינון לא רב עד שתהיו מיומנים בכמויות
השתמשו בתוספות כגון גרעיני  חמניה ,שומשום,עגבניות מיובשות וכו.
היום נלמד עקרון פשוט אחד שעושה את הלחם הרבה יותר טעים .
כדי לשפר את טעמו של הלחם ניתן להכין מחמצת הכנה ללחם הנקראת poolish
קחו 200 גר קמח ו200 גר מים הוסיפו מעט שמרים ממש כמה גרמים בודדים ערבבו אותם בקערה וכסו במגבת לחה.הניחו בצד .
יש להכין את הpoolish לפחות 12 שעות קודם להכנת הלחם.
מהמתכונים שנתתי לכם (חוץ מהחלה) הפחיתו 200 גר מהקמח ו200 גר מהמים והכינו את הלחם כרגיל בתוספת הpoolish.
בתאבון
שאלות טענות ומענות נא לרשום בתגובות,אענה בשמחה


מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על לחם למתקדמים ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה