הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
תרבות_של_חמין

תרבות של חמין


התגובות למספר התפריטים שפרסמתי אומרות ,עזוב לא מענין.אנחנו רוצים תפריטים חדשים.אולם טעמי לא נשתנה.המאכלים מבית אמא עדין נחשבים אצלי לעילית שבמאכלים.אנסה להעביר לכם אותם עד שתצליחו לשבור אותי.החמין הוא מאכל יהודי שהעיד בגולה על היותנו יהודים.אעביר לכם הפעם 2 מתכוני חמין יוצאי דופן,אבל...טעימים ברמות.לפחות תנסו.ספרו איך היה.
חמין קישואים

מצרכים

8 קישואים
1 כוס אורז
4 שיני שום כתושות
זר פטרוזליה קצוצה
זר נענע קצוצה רק העלים
1 כף אבקת מרק
1 כפית פלפל שחור
2 עגבניות מגורדות
2 עגבניות פרוסות
1 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן


לעבודה

שוטפים את הקישואים ומרוקנים את תוכנם לקערה.
נוסיף לקערה ונערבב אורז,עגבנייה מגורדת,שום כתוש,נענע קצוצה,פטרוזליה קצוצה,
בתוספת תבלינים : אבקת מרק ופלפל שחור.
ממלאים את הקישואים אותם רוקנו כדי 3/4 מהקיבולת.
על מנת שיהיה מקום לאורז להתנפח בתוך הקישוא.
ניקח סיר ונשים בו שמן
בתחתית הסיר נניח פרוסות עגבניות.
מעל העגבניות נניח את הקישואים הממולאים.
נוסיף כוס מים בתוספת מלח ופלפל
מרתיחים , מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.
את הסיר נכניס לתנור על חום שבת כ-90%
שבת בצהריים - תענוג.

 בתיאבון !!!

חמין תפו"א מגורדים

מצרכים

10 תפו"א מקולפים ומגורדים במגרדת גסה
1 כף אבקת מרק
1 כפית פלפל שחור
1/2 ק"ג בשר בקר עם שומן חתוך לקוביות
מעט דבש


לעבודה

נניח את תפו"א בקערה ,נוסיף התבלינים ונערבב.
בסיר משומן במרגרינה מניחים מחצית תפו"א
מעליהם את בשר הבקר
מעליו את שארית תפו"א
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
ניתן להוסיף ככפית דבש על תפו"א כדי שישחימו
נכניס  לתנור על חום שבת כ-90%
עד לארוחת הצהריים בשבת.
אם החמין נשרף מעט בחלקו העליון הרי זה משובח
איכלו גם החלק השרוף ותבינו תענוג מהו.

בתיאבון  !!!


מה דעתך על תרבות של חמין ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

נכתב ע"י sd1952
בתאריך: 28/01/2015
שרה דרומי בן 67

39 מאמרים | 65367 כניסות
דירוג המאמר
60%
 השארת תֶּשֶׁר לsd1952
אשמח לקבל תשר שיביע את התודה על ההנאה והתועלת
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!