הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
חלה_לשבת

חלה לשבת


כתבה שניה בסדרה,היום נלמד להכין חלה מתוקה לשבת . הריח והמראה יעשו לכם את ארוחת יום שישי . איזה כיף
ובכן  מבחינת תהליך אין הבדל גדול בין המתכון של לחם לבן לחלה אבל ישנם כמה שעושים את ההבדל.

מצרכים 

1 ק"ג קמח לבן
1 ביצה
40 גר שמרים טריים או 20 גר יבשים
50 גר מרגרינה או חמאה למי שלא שומר כשרות
3-4 כפות סוכר או דבש
500-550 גר מים
מלח 25 גר

לזיגוג החלה 
1 ביצה טרופה
1 כף מים 
שמושום (אופציונלי)

תהליך העשיה כמו בלחם לבן מהכתבה הראשונה וכן תהליך ההתפחות 
ההבדל הוא קליעת הצמות 
לאחר ההתפחה הראשונה יש לחלק את הבצק לשניים כרגיל אבל כל חלק לחלק לשלוש וליצור גליל ארוך מכל אחד 
כלומר יצאו לנו 6 גלילים .
לקחת שלושה גלילים ולקלוע מהם צמה ממש כמו בשיער אבל את הקצבות יש להדק אל מתחת לבצק טיפה.

לאחר ההתפחה השניה יש למרוח בתערובת הביצה והמים ולפזר את השומשום.
לקרר על רשת כלשהיא לאחר האפיה
בתאבון ודווחו על הריח בבית ...........


מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על חלה לשבת ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה