הכתיבה היא מונולוג, אך היא מונולוג המקווה להיות דיאלוג.
אהרון מגד
שלום אורח
התחבר
/
הרשם
לוח הבקרה
הודעות
יצירת מאמר
משפחה
לייפסטייל
רוחניות
דעות
ידע
תרבות
אוכל
בריאות
ספורט
דיגיטלי
טבע
כסף
הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם?
ההרשמה
בחינם!
חלה מתוקה
מתכון פשוט לחלה מתוקה וממש טעימה!
חלה מתוקה
חומרים
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
10 גרם משפר אפיה
2 ביצים
100 גרם סוכר
20 גרם מלח
100 סמ"ק שמן
400 סמ"ק (בערך) מים.
ביצה + חלמון לציפוי
שומשום.
אופן הכנה
1. ממסים את השמרים במעט מים בקערית קטנה.
2. שמים בקערה קמח, שמרים (מומסים) ומשפר אפייה ומערבבים.
3. מוסיפים את שאר החומרים ולאחר מכן את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק הומוגני.
4. מתפיחים (בערך 15-20 דקות) מורידים את ההתפחה ולשים שוב.
5. מחלקים את הבצק לגודל חלה רצוי (אפשר לחלק את הכמות הנ"ל לשלושה כדורים).
6. קולעים את הכדורים בצורת צמה, (או כיד הדימיון...) ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים שנית.
7. מורחים את החלות בביצה טרופה + חלמון נוסף ומפזרים שומשום בהתאם לטעם האישי.
8. מכניסים לתנור חם של כ 180 מעלות עד לקבלת צבע חום וריח משכר.
בהצלחה!
מאמר זה טרם דורג
מרתק
מעניין
נחמד
סביר
גרוע
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
• לחם דגנים מצופה בגרעינים
לחם דחוס ועשיר בטעמים, העשוי מקמח מלא וקמח שיפון.
0
23/07/2013 | miketi
• נייר רך ומפנק ועקבים שחורים
סממן ראשון במעלה של הססטוס הכלכלי בו אדם נמצא הוא...
0
30/07/2013 | smaddl
מה דעתך על חלה מתוקה ?
תגובתך:
נא להקליד את תגובתך
כתובת אתר:
//:HTTP
שם:
נא להכניס שם
אימייל :
קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
ידוע כחלה מתוקה
דיווח על מידע לא הולם
נכתב ע"י
Chef
בתאריך: 23/01/2014
בן 47
21 מאמרים | 46497 כניסות
מאמר זה נקרא 2269 פעמים
0 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
השארת תֶּשֶׁר לChef
טיפ לChef
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
Tweet
תגיות
חלה
חלה מתוקה
חלות
לחם
מאמרים קשורים
פשטידת גבינה ולחם
פוקצ'ה
שווה קריאה
הקבלן והפועלים
בולשיט שהומופובים אומרים
פרופיל משתמש 984738
מחשבות בעקבות הקורונה
מתפוררים