הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
חלה_מתוקה

חלה מתוקה


מתכון פשוט לחלה מתוקה וממש טעימה!
חלה מתוקה
חומרים
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
10 גרם משפר אפיה
2 ביצים
100 גרם סוכר
20 גרם מלח
100 סמ"ק שמן
400 סמ"ק (בערך) מים.
ביצה + חלמון לציפוי
שומשום.
אופן הכנה
1. ממסים את השמרים במעט מים בקערית קטנה.
2. שמים בקערה קמח, שמרים (מומסים) ומשפר אפייה ומערבבים.
 3. מוסיפים את שאר החומרים ולאחר מכן את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק הומוגני.
4. מתפיחים (בערך 15-20 דקות) מורידים את ההתפחה ולשים שוב.
5. מחלקים את הבצק לגודל חלה רצוי (אפשר לחלק את הכמות הנ"ל לשלושה כדורים).
6. קולעים את הכדורים בצורת צמה, (או כיד הדימיון...) ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים שנית.
 7. מורחים את החלות בביצה טרופה + חלמון נוסף ומפזרים שומשום בהתאם לטעם האישי.
8. מכניסים לתנור חם של כ 180 מעלות עד לקבלת צבע חום וריח משכר.
 
בהצלחה!
מאמר זה טרם דורגמרתקמענייןנחמדסבירגרוע


מה דעתך על חלה מתוקה ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כחלה מתוקה
נכתב ע"י Chef
בתאריך: 23/01/2014
בן 47

21 מאמרים | 46497 כניסות
מאמר זה נקרא 2269 פעמים 0 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
 השארת תֶּשֶׁר לChef
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!