הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
אישה

בזכותה יש חיים.


האישה היא הסיבה שגרמה לאדם לבוא לעולם, והיא המוכיחה אם הזכר הוא גבר או לא. ללא האישה, לא היו נביאים, שהיו הקשר בין אלוהים לבין האדם. האישה מיוחדת במינה גם במוחה.
               

מחקר חדש חושף תגלית מפתיעה על מוח האישה
מה אם היינו אומרים לכם שהמוח של האישה משנה את גודלו במהלך המחזור החודשי? נשמע מטורף - אבל זוהי המסקנה אליה הגיעו חוקרים מגרמניה. אז איך זה שהגודל משתנה וכיצד זה משפיע על הזיכרון ומצב הרוח?מחקר שנעשה בלייפציג מצא כי ההיפוקמפוס – אזור במוח האחראי בין היתר על הזיכרון, חוש הניווט ומצב הרוח שלנו, משנה את גודלו במהלך המחזור החודשי של האישה.
 
 
ראשית, חשוב להבהיר למה מתכוונים כשמתייחסים ל"מחזור חודשי"; מדובר ברצף של שינויים פיזיולוגיים המתרחשים אצל נשים בגילאי הפריון. המחזור החודשי כולל בתוכו מספר שלבים כאשר אחד מהם הוא הווסת, הדימום. כיוון שרבים נוהגים לכנות את הווסת "מחזור", זה עשוי ליצור בלבול, לכן ראשית יש להבין כי המחזור החודשי בשפה הרפואית הוא אינו רק הדימום, אלא כל השלבים..
מחקרים שנעשו בעבר על ההיפוקמפוס מצאו כי גודלו עשוי להשתנות, בהתאם לשינויים סביבתיים. מחקר מפורסם שנעשה על נהגי מוניות בלונדון, גילה שאזור ההיפוקמפוס אצלם גדל משמעותית, כיוון שהם מתבקשים לזכור בעל פה רחובות, נקודות ציון ויעדים שונים. אולם, מחקר זה הוא הראשון שמציע כי גודל ההיפוקמפוס אצל נשים משתנה בהתאם לשינויים הורמונליים במהלך המחזור החודשי. כאשר רמות ההורמון אסטרוגן עולות – ההיפוקמפוס גדל וכאשר הרמות יורדות הוא מתכווץ חזרה.
 
החוקרים רצו לחקור לעומק תופעה הנקראת "הפרעה דיספורית קדם וסתית". מדובר במצב חמור של תסמונת קדם וסתית (PMS), המתאפיין במצבי רוח קיצוניים, עייפות ודיכאון. בדומה ל-PMS הפרעה זו משפיעה על נשים בשלב שאחרי הביוץ ולפני הופעת הוסת. ד"ר יוליה סשר, החוקרת הראשית במחקר מקווה שמחקרים עתידיים יסייעו להבין אילו נשים פגיעות יותר להפרעה דיספורית קדם וסתית ולמחלות נפשיות אחרות, מדוע הן רגישות יותר וכיצד ניתן למצוא להן טיפול מתאים.
אישה כועסת     
הפרעה דיספורית קדם וסתית גורמת למצבי רוח קיצוניים | צילום: shutterstock
המשמעות החשובה במחקר זה טמונה בכך ששינוי בגודל ההיפוקמפוס אצל נשים בריאות, עשוי להעיד על תגובה של המוח שנועדה לפצות על השינויים ההורמונליים המתחוללים בגופן של נשים – במטרה לשמור על התנהגות עקבית ולמנוע מצבי רוח משתנים ודיכאון. בכך, יוכל המחקר לסייע בעתיד להבין מצבים רפואיים שבהם המוח אינו מצליח לווסת את השינויים ההורמונליים וגורם להפרעות כמו הפרעה דיספורית קדם וסתית.
 
יחד עם זאת, ממצאיו של מחקר זה הגיעו ממשתתפת אחת, אישה בריאה שעברה 30 סריקות מוח במהלך 4 מחזורים חודשיים. אי לכך, החוקרים מדגישים כי עליהם לבצע מחקרים נוספים על כמות נשים גדולה יותר, וכן על נשים שסובלות מהפרעה דיספורית קדם וסתית כדי להבין מה גורם לה ולשינויים הקיצוניים במצבי הרוח, כאשר המטרה המרכזית היא למצוא טיפול הולם לסובלות מההפרעה.
 


מה דעתך על בזכותה יש חיים. ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כאישה, מוח
נכתב ע"י jnus20000
בתאריך: 27/10/2016
מוחמד אבו נאסר

1 מאמרים | 1655 כניסות
דירוג המאמר
59%
 השארת תֶּשֶׁר לjnus20000
כותב כדי להשפיע
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
  
תגיות
אישהמוח