העוגיות האהובות עליי, הן הרולדות שממולאות בממרחים שונים, או "המגולגלות", כפי שנקראות בפי העם.
הן קלות להכנה, הבצק שאני משתמשת בו מאוד פשוט- בצק שק"ם, המילוי- כיד הדמיון, והטעם...
אתם לא באמת מצפים שאני אספר לכם, נכון? תכינו ותיווכחו! הנה לכם המתכון:
מרכיבים:
לבצק:
בצק שק``ם-
1 שמנת חמוצה/ אשל
350 ג` קמח תופח
1 מרגרינה/ חמאה
מי מכם הרוצים את העוגיות פרוויות, מאושרות ע``י הרבנית ממן- במקום שמנת, מיץ תפוזים יכול להוות תחליף מצויין.
למלית:
-שוקולד
-ריבה ואגוזים
-ריבה בלי אגוזים
-תמרים ואגוזים
-קוקוס
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק, כמה שפחות יותר טוב.
2.שמים את הבצק בשקית ניילון, ומכניסים שעה למקרר.
3. מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים.
4. מרדדים כל חתיכה על משטח מקומח.
5. מורחים את המילוי הרצוי (אני שמתי אחת עם שוקולד, אחת עם ריבה ואגוזים, אחת עם תמרים ואגוזים)
6. מפזרים מעט קוקוס מעל הממרח.
7. מגלגלים את הבצק, סוגרים את קצותיו. מניחים על תבנית עם נייר אפייה כאשר התפר כלפי מטה.
8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות, לכ-40 דק`.
9. מוציאים את המגולגלות, עם הריח המשגע יש לציין, מניחים להן להתקרר.
10. מפדרים באפקת סוכר, חותכים לעוגיות בעובי 2-3 ס``מ.