הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
chocolate_cake

עוגת יומולדת בא-לגן


לרגל יום הולדתה של ביתי נתבקשתי להביא לגן עוגת שוקולד פרווה. המשימה שלכאורה היתה פשוטה הביאה עימה חוויה שוקולדית עם המון אהבה גם אם בסוף היא לא יצאה כל כך יפה.

 

בסה"כ בביתי על האוכל שלי החצי והקטנה לא מתלוננים, אני מבשלת, מידי פעם אופה אבל עוגות שוקולד אני לא מכינה. מעולם לא הכנתי, מעולם לא ניסיתי, עוגות שוקולד תמיד נראו כאתגר מפחיד שנמנעתי מלהיענות לו עד שהגיע יום ההולדת של הקטנה וכאן אני כבר לא יודעת לסרב וכאן אני לא יכולה להתחמק. הקטנה שלי היא כל עולמי ובשבילה אבנה מגדל מכוכבים עם אבקת קסמים מהירח אם צריך.

כדי שאצליח לעמוד במשימה נעזרתי בכמה חברות שהמליצו לי על שפע מתכונים מוצלחים ופשוטים לטענתן, הן בעלות הניסיון והן יודעות. לבסוף מבין המגוון הרב בחרתי לי את המתכונים המבוקשים ויצאתי למלאכה.

המשימה: עוגת שוקולד פרווה להכין לגן ועוגת שוקולד נוספת לחגיגה בבית שאינה חייבת להיות פרווה לכן תהיה חלבית.

המקור למתכון לעוגת הפרווה בשביל החגיגה בגן נמצא בקישור הבא מתוך סודות מתוקים של קרין גורן. להלן המתכון שאני יצרתי לאחר שינויים קטנים:

 

עוגת שוקולד פרווה עסיסית

מצרכים:

 2 וחצי כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2/3 כוס אבקת קקאו
1/3 כוס אבקת שוקולית
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 שקיות וניל+כף תמצית וניל

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה.
בקנקן טורפים ביצים עם שמן ומוסיפים את התערבות לקערת היבשים.
מוזגים מים לקערה, מוסיפים סוכר וניל ותמתית וניל וטורפים היטב עד לתערובת חלקה
מוזגים ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ואופים כ-45 דקות בחום של 160 מעלות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.

*השינוי מהמקור הוא שהשתמשתי בתבנית בינונית ולא בתבניות אינגליש כפי שמצוין במתכון.

כמו כן חלק מהתערובת הועברה גם למאפין קטן, להכין עוגה קטנה ואישית לנסיכת היומולדת שתקבל בבוקר לכשתתעורר.

את הציפוי לעוגה הכנתי באופן הבא:

חצי שמנת צמחית שחיממתי בסיר קטן והמסתי לתוכו 150 גרם שוקולד מריר.

 

עד כה המשימה שהיתה פשוטה עמדה בהצלחה. מתי התחילה הבעיה? כשהעוגה הייתה מוכנה, מעט התרסקה עם שברים על כולה וגם מסתבר שהתבנית לא הייתה יציבה בתנור וכך יצאה לה עוגה עקומה, צד אחד גבוה כמו הר וצד שני נמוך וקצר.

לא התייאשתי ולמרות הפחד לא וויתרתי, עם שפע סוגי סכינים התחלתי ליישר את העוגה, וגם אם לא יצא כל כך ישר עם הציפוי שוקולד הבלגאן והכיעור מעט התאזן אם כי לא לגמרי.

זו עוגת הבא-לגן שלי, עוגת השוקולד הראשונה שהכנתי עם שפע אהבה. בזכות הפשלה גם יצא לי לטעום מהתוצרת וטעמה התגלה כשוקולד משובח ועסיסי, בדיוק כמו שקרין גורן הבטיחה.
  



מה דעתך על עוגת יומולדת בא-לגן ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
מאת הדס ויצמן ב 11/02/2015 11:03ניסיתי פשוט מושלמת עם ציפוי שוקולד ושמנת מומלץ ביותרתגובה לתגובהמאת ויצמן ב 11/02/2015 11:01ניסיתי מושלמת חבל על הזמן מהרו להכין מוצלתתגובה לתגובה

ידוע כעוגת שוקולד פרווה, עוגת שוקולד לילדים,עוגה כושית,עוגה קלה