הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
mangoldadashim

עלי מנגולד ממולאים באורז ועדשים


עלי מנגולד עם אורז ועדשים מונבטים. מנה מזינה ונוטפת טעמים.
את העדשים יש להכין מראש ולפחות להשרות אותם 4 שעות במים, לסנן ולשטוף.
עדשים מונבטים מעלים את הערך התזונתי של האוכל ודורשים עוד 12-48 שעות, בהן יש לשטוף ולסנן אותם פעם ביממה. בשאר הזמן להניח בכלי יחסית שטוח, במקום מאוורר, נוהגים לכסות את הכלי עם בד גזה .

 
הכנת הרוטב, בסיר בו יבושלו הממולאים -



חיתכו בצל, שומר, ענף סלרי ושורש פטרוזיליה לחתיכות קטנות ואחידות יחסית.
חממו שמן זית בסיר, הכניסו אותם לטיגון קל.
תבלו במלח גס, פלפל גרוס, גרעין הל אחד, כפית מרווה יבשה
הוסיפו כ- 2-3 כוסות מים חמים, הביאו את התבשיל לרתיחה, הורידו את החם לאש נמוכה.
כמות המים המוספת יכולה להיות קטנה יותר, כדי שיהיה נח להשכיב את הממולאים בתוך הרוטב. בכל מקרה בהמשך, יוספו עוד מים.

בינתיים, הכינו קערה עם חומרי המילוי


כוס אורז בשמתי
שטוף
כוס עדשים מונבטים
1 גזר מגורד
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס עירית קצוצה
כף גרעיני חמניה
מלח דק, פלפל גרוס, אגוז מושקט, 1/2 כפית מרווה יבשה, כפית קורנית יבשה
1/2 כוס נוזלים מהרוטב המתבשל
2 כפות שמן זית


(מתאימים כאן גם כוסברה, פטרוזיליה, צנוברים)

הכינו את הממולאים
חבילת עלי מנגולד גדולים

אם חשוב לכם ממולאים אחידים ומסודרים בצורתם אז כדאי לחלוט, ולהניח 2-3 שכבות עלים לכל ממולא.
אני מעדיפה לא לחלוט אותם ובכך גם לשמור על איזושהי בשרנות שלהם.

הוציאו את הגבעול המרכזי וגזרו את עלה המנגולד לשניים.
הניחו עלה על עלה, בצורת X, במרכז כף מהמילוי וסיגרו.


הכניסו בזהירות לסיר, חשוב שכל הממולאים יהיו צמודים לדפנות הסיר והאחד לשני, כך שלא יזוזו בעת הבישול.
שיפכו מים חמים עד גובה הממולאים העליונים בסיר (שלא יכסו אותם). כסו את הסיר במכסה ותנו לזה להתבשל בערך 15 דקות.

מוגש עם לימון סחוט מעל, בתאבון






מה דעתך על עלי מנגולד ממולאים באורז ועדשים ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כעלי מנגולד ממולאים באורז ועדשים מונבטים, אוכל בריא, אוכל ים תיכוני