הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם? ההרשמה בחינם!
trushi

איך מכינים חמוצים


חמוצים ביתיים במלח, מלאים בפרוביוטיקה חיונית ובכלל, איך אפשר בלעדיהם...
על הצנצנת בה תכינו את החמוצים להיות נקיה וסטרילית עד כמה שאפשר.
יש להניח אותה בסיר עם מים רותחים למשך מספר דקות או לשטוף אותה ואת המכסה עם מים רותחים ישירות מהקומקום. השתדלו לא לגעת עם אצבעות הידיים בפנים הצנצנת. כדאי אפילו לעבוד עם כפפות נוחות ומצבטיים.

הכניסו לצנצנת ירקות שטופים: מלפפון, גזר, כרוב, שומר, סלרי ומספר שיני שום. השום מאד מהותי לטעם המסורתי של המלפפונים החמוצים.
הוסיפו עלי דפנה, שמיר, פלפלים שחורים ופלפל צ'ילי חתוך לאורכו, אם ברצונכם שהחמוצים יהיו חריפים.

דחסו את הירקות עד כמה שאפשר וסגרו למעלה בעלה כרוב. יש ששמים פרוסת לחם או בד גזה.

הוסיפו מים כך שיגיעו ממש עד לסוף הצנצנת, כשלכל כוס מים מוסיפים כפית מלח.

סגרו היטב, הניחו במקום מואר או שימשי למשך שבועיים עד שלושה (אני מעדיפה שלושה), כשמדי יום-יומיים כדאי להפוך את הצנצנת.


לאחר הפתיחה, אל תשכחו לא לגעת בחמוצים שבצנצנת עם הידיים...





מה דעתך על איך מכינים חמוצים ?
תגובתך:
כתובת אתר: //:HTTP
שם: אימייל : קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה

ידוע כאיך מכינים חמוצים, פרוביוטיקה ביתית