סיפור מסופר בדרך הטובה ביותר, כאשר הוא מתוכנן כראוי.
ויליאם שייקספיר
שלום אורח
התחבר
/
הרשם
לוח הבקרה
הודעות
יצירת מאמר
משפחה
לייפסטייל
רוחניות
דעות
ידע
תרבות
אוכל
בריאות
ספורט
דיגיטלי
טבע
כסף
הכותבים במנטליקה מרוויחים תמלוגים מהפרסומות, רוצה גם?
ההרשמה
בחינם!
איך מכינים חמוצים
חמוצים ביתיים במלח, מלאים בפרוביוטיקה חיונית ובכלל, איך אפשר בלעדיהם...
על הצנצנת בה תכינו את החמוצים להיות נקיה וסטרילית עד כמה שאפשר.
יש להניח אותה בסיר עם מים רותחים למשך מספר דקות או לשטוף אותה ואת המכסה עם מים רותחים ישירות מהקומקום. השתדלו לא לגעת עם אצבעות הידיים בפנים הצנצנת. כדאי אפילו לעבוד עם כפפות נוחות ומצבטיים.
הכניסו לצנצנת ירקות שטופים: מלפפון, גזר, כרוב, שומר, סלרי ומספר שיני שום. השום מאד מהותי לטעם המסורתי של המלפפונים החמוצים.
הוסיפו עלי דפנה, שמיר, פלפלים שחורים ופלפל צ'ילי חתוך לאורכו, אם ברצונכם שהחמוצים יהיו חריפים.
דחסו את הירקות עד כמה שאפשר וסגרו למעלה בעלה כרוב. יש ששמים פרוסת לחם או בד גזה.
הוסיפו מים כך שיגיעו ממש עד לסוף הצנצנת, כשלכל כוס מים מוסיפים כפית מלח.
סגרו היטב, הניחו במקום מואר או שימשי למשך שבועיים עד שלושה (אני מעדיפה שלושה), כשמדי יום-יומיים כדאי להפוך את הצנצנת.
לאחר הפתיחה, אל תשכחו לא לגעת בחמוצים שבצנצנת עם הידיים...
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
• הצעות למאכלים לתינוקות/פעוטות
בתקופה שבתי החלה לאכול מוצקים מידי יום שברתי את...
0
20/07/2013 | האלכימאית
• חומוס בכייף
כשרוצים ארוחה קלילה או סתם אין חשק לבשל ולהשקיע,...
0
20/07/2013 | האלכימאית
מה דעתך על איך מכינים חמוצים ?
תגובתך:
נא להקליד את תגובתך
כתובת אתר:
//:HTTP
שם:
נא להכניס שם
אימייל :
קבלת תגובות לאימייל
פרסום תגובה
ידוע כאיך מכינים חמוצים, פרוביוטיקה ביתית
דיווח על מידע לא הולם
נכתב ע"י
פרפר
בתאריך: 27/04/2014
בת 56
20 מאמרים | 67076 כניסות
0 תגובות למאמר זה - להוספת תגובה
דירוג המאמר
60%
נהנתם? נשמח לקבל לייק מכם!
Tweet
תגיות
חמוצים
פרוביוטיקה בייתית
מאמרים קשורים
כבדי עוף על מצע פירה
כריך סלמי
לביבות בטטה (כמעט) ללא שמן
מתכון להכנת פיצה
מתכון לפלוב
שווה קריאה
הקבלן והפועלים
בולשיט שהומופובים אומרים
פרופיל משתמש 984738
מחשבות בעקבות הקורונה
מתפוררים